Tag -weerbericht-

Toen ik een paar maanden geleden een feestje gaf ergens buiten en het weer dus nogal belangrijk was, schreef ik iets over ‘weerbericht’. Als tag had dat stukje ook ‘weerbericht’ en wat bleek: ik had ineens veel meer bezoekers op mijn site. Mezelf rijk rekenen op dat moment deed ik niet want eerlijk is eerlijk: ze kwamen niet voor mij.

De verleiding is groot om bij elk willekeurig stukje de tag ‘weer’ of ‘warm’ toe te voegen want het levert iets of. Net zoals heel veel bedrijven de tag ‘sex’ toevoegen terwijl ze in werkelijkheid in dakbedekking doen.

Maar wij Nederlanders zijn ook zielig. Hoe druk we ons maken over het weer. Wordt het nog wat, wordt het erger, wordt het nat, hoe nat dan? In een land waar we dit jaar zo weinig zon hebben gehad en over het algemeen niet zo veel zon hebben, houdt de bevolking zich toch bezig met wonderen. Stel je voor dat de ZON ineens wel gaat schijnen?

Ik doe het niet meer. Ik maak me niet meer druk om het weer. Mooi of niet mooi, voorspeld of niet voorspeld. Het is niet voor niets dat ik in dit land ben geboren. We hebben dat te dragen.

En
Ik ga naar Griekenland, ik ga naar griekenland, ik ga naar griekenland, ik ga naar griekenland
ik ga enz. enz.

2 reacties

Aline 24 augustus 2011 at 13:17

Whahaha zo kan ik ook, jij gaat naar Griekenland…

Reply
Margo 22 augustus 2011 at 13:28

Ik heb gemerkt dat als ik de weersverwachting niet volg ik veel tevredener met het weer ben, hoe dat ook is. Als er eerst grijs en nat weer wordt voorspeld en het blijkt toch mooi te zijn, ben ik wantrouwend: het zal zo wel omslaan. Als er mooi weer is voorspeld en het is waardeloos voel ik me genept. het is dus nooit goed. Ik ben geen boer en organiseer geen evenementen, dus ik zie wel wat het is als ik ’s morgens naar buiten kijk!En ik ben heel tevreden met deze zomer! Hij viel alleen in het voorjaar.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden