Supermarket flowers

De kenner roept gelijk: Ed Sheeran. Dat rode wonderjoch met zoveel talent dat hij alleen maar hoeft te schudden met zijn armen om liedjes uit zijn mouw te toveren.

Soms neem ik de tijd om echt naar teksten te luisteren. Zoals nu met de laatste cd van Ed Sheeran. Divide. Wat een prachtig album, gevarieerd en gewoon lekker om keihard in de auto af te spelen. Bij sommige nummers draai ik de volumeknop steeds een kwart slag naar rechts. Tot Vriendin (die rijdt) ingrijpt.

Oh I’m in pieces, it’s tearing me up, but I know
A heart that’s broke is a heart that’s been loved

Al die liefdes

Hij zingt veel over liefde en over dansen. Bij dat dansen zie ik niet direct een plaatje voor me, bij de liefdes wel. Ed Sheeran, de rode kabouter, zo’n doorsnee jongen: zo gewoon dat hij bijzonder wordt. Benaderbaar, aaibaar en invoelbaar. En tel daar dan eens dat enorme talent bij op. Ze vallen blijkbaar in bosjes voor hem en hij voor hen. Dat levert mooie liedjes op.

De mooiste liedjes gaan over voorbije liefdes. Ik hoop dat hij veel liefdes gaat krijgen. Die dan om de een of andere reden stuk gaan, heftig soms of teder. Maar zo dat het weer nieuwe teksten oplevert.
Hoeveel verschillende teksten kan je schrijven over verliefd zijn of over de pijn van het over gaan? Veel, dat blijkt. Dat ik hem veel voorbije liefdes wens is niet gemeen. Zo zingt hij zelf in Supermarket flowers: ‘a heart that’s broke is a heart that’s been loved’. En zo is het maar net.

Supermarket flowers

Supermarket flowers gaat over de dood van een moeder. Hij zingt vanuit zijn moeder en de dood van haar moeder, zijn oma. Een prachtige, liefdevolle tekst en zo kwetsbaar gezongen. Alleen de titel al is zo veelzeggend. Supermarket flowers. Ik moet gelijk aan mijn moeder denken die altijd een bosje fresia’s kocht. Klein en goedkoop maar ze had tenminste bloemen in huis.

Dit is het refrein:

So I’ll sing Hallelujah
You were an angel in the shape of my mum
When I fell down you’d be there holding me up
Spread your wings as you go
And when God takes you back we’ll say Hallelujah
You’re home

Luister:

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden