Sunweb: elk nadeel heeft z’n voordeel

sea-1060029_640Is het nu goed of is het nu slecht? Is het slim of eerder goedkoop? Is het een marketingstrategie of komt het echt vanuit het Sunwebhart? Soms heb ik wel eens dat ik iets lees en dat ik niet weet wat ik er van moet vinden. Meestal is er wel een basisgevoel van afkeuren of goedvinden. Dan is het wel zaak om te kijken of je de feiten op een rijtje kan krijgen.

Ik lees dat Sunweb speciale packagedeals levert: we gaan met z’n allen naar Lesbos. De eerste dag wordt je rondgeleid langs de vluchtelingenkampen, de dagen daarna ga je overdag helpen en ’s avonds verblijf je in de Griekse sferen waar je altijd zo blij van wordt. In een meer-sterren hotel waar ouzo wordt gedronken en de sirtaki wordt gedanst. Kosten 500 euro. Je hoeft je niet bezig te houden met excursies, die zitten in de reis inbegrepen.

Het schijnt iets te maken te hebben met Johny de Mol en een goededoelorganisatie, maar toch, maar toch, maar toch. Overdag help je waar je helpen kan en rond een uur of zes ’s avonds, zwaai je naar iedereen. Stapt de bus in naar je hotel en was je de ellende van je af. Je drinkt een ouzo of zes, je eet, je smijt wat borden over je schouder, misschien iets harder dan dat je doorgaans zou doen want wat je nu toch gezien hebt? Je plaatst wat foto’s op Instagram met een somber filtertje om nog meer te benadrukken hoe zwaar het daar is. Je betaalt voor deze vakantie, het is niet dat je er geld voor krijgt of zo. Maar toch, maar toch, maar toch…

Verhalen gaan dat mensen elkaar en wat erger is de echte hulpverleners in de weg lopen. Er zijn te veel die onnozel denken iets te kunnen doen. Maar ja, normaal zou je ook naar Lesbos gaan, je kan wegblijven, daar help je niemand mee. Nu wordt er in ieder geval nog gegeten in de leuke tavernes en koop je souvenirs voor je kinderen die alles al hebben. Wie dit doet heeft waarschijnlijk het hart op de goede plaats. Maar het voelt zo wrang. Kan je niet gewoon 500 euro geven aan de mensen die daar nu werken en helpen en zelf met je blote billen op het Scheveningse strand gaan liggen. Dan maar niet verbranden. Ik hoop dat Sunweb weet wat ze doet, dat Johny de Mol weet wat ‘ie doet want eerlijk gezegd, ik doe dat niet. Ik snap er helemaal niets van.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden