Studio Voetbal en de echte mannen

hammer-1008973_640Echte mannen. Wie kent ze nog? Ik kijk elke week naar Studio Voetbal. Ik houd van voetbal en van Jan Mulder. Hoe fout kan je zijn als vrouw?

Gisteravond ging het natuurlijk over Foppe de Haan. Trainer bij Heereveen die tijdens een interview zijn ogen niet droog kon houden. De man raakte geëmotioneerd en kon dat niet meer stoppen. Ook zijn glaasje water raakte op, zodat hij wat lullig uit een leeg glas nog enig aanzien hoopte te krijgen.

Aan tafel was er slechts één man die dit mooie televisie vond. De anderen waren niet onder de indruk. ‘Ja, als dat nu was omdat je de europ cup had gewonnen? Dan, ja, dan wel. Maar nu, omdat je ploeg een bal leuk rond laat dartelen?’

Minzaam werd er gereageerd op De Haan. Ik vind het ten eerste jammer dat elke uitzending de traan van Foppe laat zien. Maar ook dat er zo op gereageerd wordt. Foppe de Haan, teruggeroepen als wondercoach, ziet ineens zijn ploeg weer winnen. Hij was gestopt maar door een godswonder kan hij nog enkele maanden doen wat hij het liefste van alles doet: coachen. En hij wordt geraakt door jongens die weer ergens in geloven. Ik denk dat Foppe het liefste ook niet had gehuild voor televisie maar oké, gebeurd.

Enkele weken geleden was trouwens de eerste vrouw ooit, gaste aan tafel bij de HEREN. Mary Kok-Willemsen, voetbaltrainer uit Hengelo sprak mee met de mannen alsof ze nog nooit anders had gedaan. Maar hoe vreemd was het, let wel, we zitten in 2015 notabene, om een vrouw aan die tafel te zien zitten en horen spreken over voetbal. V o e t b a l, je weet wel. Ook ik veerde op en de mannen waren toch wat ongelukkig aan tafel maar hielden zich groot. Niet alleen tegenover elkaar maar ook tegenover zichzelf. Want het was niet normaal om met een vrouw aan tafel te zitten.
En dat klopt. Het is nog steeds niet normaal.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden