Stress met WordPress

Ik heb drie sites in de lucht te houden. Deze, mijn tekstbureau en die van Vrouw & Co. WordPress is mijn maatje maar niet altijd. Zoals vorige week.

Een update uitvoeren moet, stelt WordPress. Voor je eigen veiligheid. Nu heb ik al een enkele keer mee gemaakt dat ik uit de lucht werd gehaald omdat er heel veel vervelende dingen gebeurden, dus ik luister tegenwoordig goed naar alle suggesties.

Update uitgevoerd. Vrouw & Co foetsie. Weg, pleite, gone. In het begin denk je dan nog ‘het komt wel goed Annie’. ‘Rustig blijven, zoeken, controleren en fixen’.

Maar het kwam niet goed. Een hele site spoorloos verdwenen. Back-up? Wat zeg je? Back-up!
Nee. Wel van mijn database maar niet van de inhoud. Meer dan een herinnering heb ik er niet aan. Nu bof ik dat Vrouw & Co niet dagelijks naar hun eigen website zit te kijken dus kwam ‘men’ er niet achter. Maar ja, er moet wel een site komen natuurlijk. Opnieuw beginnen dus.

Geleerd
Back-up maken. Back-up maken. Back-up maken. Dat herinnert me er aan dat ik laatst dacht dat het handig zou zijn als we ook van onszelf een back-up kunnen maken. Heb je die angst niet? Dat je denkt, het zal mij toch niet gebeuren dat ik ga zwerven in mijn eigen hoofd? Zelfs een back-up vergeet die ik dan wél heb.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden