Stoppen met roken kan op vele manieren

Vanaf 22 januari rookvrij na 40 intense, genoeglijke rookjaren. Het viel mee, het viel tegen. Maar ik bleef gestopt.
Een paar moeilijke momenten zoals een feestje, een diner, een terras in de zon (die moeten we allemaal nog meemaken :-)), een vakantie, een operatie, herstel van operatie.

Die laatste is de huidige fase. Wat niemand en ook mezelf ooit eerder lukte, is nu gebeurd. De schellen zijn van mijn ogen, oren, longen. Het besef van gezond zijn is nog nooit zo groot en gewenst geweest als nu. Ik heb niets te klagen wat gezondheid betreft, behalve wat botbreuken en mechanische mankementjes, doet alles het nog aardig. Mijn nieuwe knie zie ik ook als een vorm van renovatie, en een die nodig was. Maar het ziekenhuis vind ik geen pretje. Daar liggen, overgeleverd aan de waan van een ziekenhuiswereld. Nee. Alles zal ik doen om van die klote sigaretten af te blijven en niet hijgend en happend zoals mijn vader, daar te liggen en.. Ja, en wat?

Wijsheid komt met de jaren. Dat kostte mij wel heul veul tijd!

3 reacties

Blewbird 15 juni 2013 at 18:57

Uiteindelijk komt er op neer dat je je laatste sigaret uitmaakt (de mijne was op 19 juli 1985).

Reply
Anoniem 15 juni 2013 at 18:50

Goed zo wij zijn trots. Groetjes van ex rokers

Reply
knutselsmurf 15 juni 2013 at 12:28

Ik hoop dat je het volhoudt. Ik heb nooit gerookt en mijn vader wel. Maar de kans dat ik ook een beroerte krijg is nauwelijks kleiner. Alleen langer gezond leven, daar mag je op hopen als je niet rookt. Eeuwig leven zit er niet in.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden