Stop met formeren en ga gvd vaccineren

Ik kon het gisteren niet meer aanzien en aanhoren. De persconferentie van Rutte en Co. En dan tussendoor het spel van formeren en stoer JA21 roepen… Hoe serieus worden wij nog genomen? Wij die al een jaar lang hun bek houden en welwillend meewerken met wat dan ook. Ik ben het spel zo zat.

Want Rutte noemt JA21 om te laten zien ‘we hebben het geprobeerd’… Zijn wij zo dom? Er was haast met formeren want crisis. Er is haast met formeren want er moet gehandeld worden. De onwaarachtige woorden en toon tijdens Rutte’s praatje, ze raken me niet meer. Het recht praten wat krom is, de excuses, de ‘we begrijpen het zo goed maar we moeten het samen doen….

Vaccineren lijkt het enige antwoord en terwijl er genoeg in de kast liggen blijken we niet in staat tot handelen. Bij de talkshow op 1 mocht Hans Schikan, vaccinatiegazant aanschuiven. Lachend verkondigde hij dat we het heel goed doen. Dat het fantastisch is dat we een vaccin hebben, dat we dat niet moeten vergeten.

Is er nu echt niemand te vinden die de waarheid durft te zeggen. Over het niet weten, het niet kunnen, het falen… Want daar heb ik alle begrip voor. De onmogelijke keuzes die gemaakt moeten worden, het balanceren, het volhouden, het zoeken. Stop met spelen, stop met het niet herinneren, het niet zo bedoelen. Spreek gewoon de ware woorden uit, uit het hart en spreek de wanhoop uit die we ervaren. Maar speel niet meer met mij, met ons. Er valt niets te spelen.

1 reactie

Neeltje 25 maart 2021 at 20:00

Krasse taal!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden