Stop. Het is zomer

domino-665547_640Ik ben best wel een nieuwsfreak. Als ik opsta bekijk ik direct de krant online. Ik volg alle programma’s waarin maar een beetje over het nieuws in de wereld gepraat word. Ben zelfs een radio 1 luisteraar. Maar het mooie is dat het weer zomertijd is in de media. En zoals we allemaal weten gebeurt er niets aan nieuws in juni, juli, augustus en september. Dus kunnen de heren en dames van de media rustig aan hun grote vakantie beginnen. De hand van God stopt het grote dominospel van de wereld. ‘Tot hier en niet verder want het is vakantie’.

Het zou niet zo erg zijn als het werkelijk zo was. Dat er geen vluchtelingen zijn in de zomermaanden, geen crisis in Griekenland, geen verkiezingen die er ineens staan aan te komen, geen gekke Turkengedichten, geen opgepakte journalisten, geen bergbeklimmers die een vreselijke dood sterven, geen tragische ongevallen, geen IS, geen IS, geen IS. Geen Trump of andere foute mannen, geen natuurrampen, geen boten die vergaan of mensen die geen eten hebben. Wat zou dat een mooie zomer zijn. Wat zou ik uitkijken naar zo’n zomer.

En natuurlijk de radio blijft gewoon bestaan in deze maanden maar de televisie? Dat ouderwetse medium dat toch al zo bang is om kijkers te verliezen? Ze gaan even minderen, ze gaan herhalen tot ze een ons wegen. Want, zeggen ze, er is deze zomer heel veel sport. Ik ben gek op sport. Maar ligt het aan mij? Stop de persen want er is voetbal?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden