Stom, eigenwijs, klote volkje

Ik mag niet generaliseren maar het boeit me niet. Dat gave Nederland heeft helaas niet zulke gave inwoners. Droeftoeters zijn het, niet gewend om iets niet te krijgen. Gadver en godver.

Lock Down

Nee, we zijn zelf verantwoordelijk, zegt Rutte. Ga niet naar buiten, als het niet moet. Je mag best een frisse neus halen maar houd afstand van andere mensen.
Veel jongeren trekken hun schouders op. ‘Ik laat me toch mijn vrijheid niet afpakken’. ‘Ik voel me goed, dus er is niets aan de hand’. ‘Een uurtje maar, dat moet toch kunnen’.
Van mij mag de boel op slot. Met dank aan de verwende kleuters in dit land. Kleuters van elke leeftijd.

Generatie Alles

Generaties van geluk hebben we in Nederland rondlopen. Generaties van mensen die geen moer hebben meegemaakt. Ook ik niet. Alles was er, alles mocht, alles was voorhanden. Kom ik nog uit de tijd dat we met drie zusjes één slaapkamer deelden, na ons hadden onze kinderen ALLES. En kregen ze ook nog eens ouders die hun kroost pamperden bij elke tegenslag. Niet zo gek dus dat er mensen zijn die zich heus niet laten tegenhouden door een of ander stom virusje.

Andere tijden

We hebben lessen te leren. Ik ben nog niet zo ver om nu al de vlag uit te hangen omdat we iets zullen leren van deze vreselijke nachtmerrie. Eerst maar eens ontwaken in een wereld die we weer een beetje herkennen. Maar hoeveel vreselijke beelden hebben we nodig om te ontwaken in deze malaise? Hoe dichtbij moet het komen?

Dus gooi de boel maar dicht. Een avondklok voor speciale groepen is niet haalbaar dus daarom maar even allemaal in quarantaine. Om alle kwetsbare mensen te beschermen. Maar ook om jezelf te beschermen. Te beschermen tegen de last van een schuld dragen die je kon voorkomen. Door gewoon even te minderen. En nog genoeg te hebben.

Verveling is bijna synoniem aan ‘verwend’. Dus vind weer iets om van binnen blij te worden. Op die ene vierkante meter die je figuurlijk tot je beschikking hebt. En kom bij zinnen.

 

 

6 reacties

Neeltje 22 maart 2020 at 14:45

Niets menselijks is ons vreemd, zelfs wanneer we een gevaar worden voor onszelf en de ander. Het is dom, ondoordacht, maar anderzijds kan ik ook begrijpen dat men er even uit wil, even net doen alsof er niets aan de hand is. Ik doe daar niet aan mee hoor, maar probeer niet te oordelen, veroordelen. Helaas is de werkelijkheid op dit moment een hele harde les. Ik hoop dan ook dat men tot inkeer komt, jong en oud. En dat we allemaal wakker worden en overleven naar later. Ik hoop en bid.

Reply
Vlasje 22 maart 2020 at 12:01

Roerend met je eens.

Reply
izerina 22 maart 2020 at 11:05

Wat zou het triest zijn,als ook nu weer de goeden onder de kwaden moeten lijden. Ik fantaseerde even over politiemacht(met mondkapjes) die vette boetes uitdeelden.

Reply
Desiree 22 maart 2020 at 09:58

Alsof ze het niet willen snappen , inderdaad kleuters groot en klein,
Je zou er wanhopig van worden , dus dan de boel maar op slot !

Reply
Hedi 22 maart 2020 at 09:38

Zowel jong als oud zag ik gisteren in de rij staan om een visje bij een strandtent te halen. Zowel jong als oud staat te dicht tegen me aan bij de kassa. Het is niet leeftijdsgebonden, M.i. slaanNederlanders door in hun nuchterheid, nuchterheid wordt nonchalance.

Reply
Anoniem 22 maart 2020 at 09:52

Klopt, jong en oud. Kleuters van alle leeftijden.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden