Stemmen is een plicht

Gisteravond een debat op televisie tussen de bekende voormannen van de politieke partijen. Eén partij ontbreekt. Natuurlijk, de PVV ontbreekt altijd maar dit keer had ook de VVD verstek laten gaan. Halbe Zijlstra vond dat de thema’s te landelijk waren en niets te maken hadden met de gemeentelijke politiek. !!! Wat een statement en wat een timing. Later verdedigt Rutte dit standpunt. ‘Nee, hoor, was helemaal niet gek, er waren zoveel debatten, onmogelijk om aan allen mee te doen.’
Rutte is goed, Nog steeds is hij in staat om alle kritiek te pareren met oprecht gespeeld verbazing. Hij geeft je het gevoel dat je het niet goed begrepen hebt en dat het helemaal niet erg is, want dan legt hij het nog een keertje uit. Te veel landelijke politiek. Ja, is het ooit anders geweest?

Ik zit morgen de hele dag op een stembureau. De opkomst zou dit jaar dramatisch laag worden. Ik begrijp het wel. Ik weet het ook niet zo goed meer en ik baal van de mooie woorden. Ik baal van Samsom met zijn uitgestreken gezicht. Het gezicht dat ik een aantal jaren geleden nog heerlijk verfrissend vond. Ik zou zowat CDA stemmen gewoon omdat ik Buma een sympathieke man vindt. Grappig ook, heeft een groot gevoel voor humor. Daar kan ik Samsom of Pechtold nog niet op betrappen.
Hoewel we jaren lang zeggen dat stemmen een recht is, vind ik stemmen ook een plicht. Alleen maar zeuren en zeiken in Nederland kunnen we maar al te goed. In Den Haag doet de PVV mee en het zal een nek aan nek race worden met de PvdA. Niet alleen zitten we zo met een gemeenteraad in het Haagje die te verdeeld is maar het in ook onwerkbaar. Het enige dat we kunnen doen is stemmen. Hoe groter de partij van jouw keuze, hoe meer kans op daadkracht.

En dan heb ik morgen ook nog wat te doen.

2 reacties

piterfries 18 maart 2014 at 18:58

Door niet te stemmen stem je ook, je brengt daarmee tot uiting dat de hele politiek niets meer met democratie van doen heeft.

Reply
HansB 18 maart 2014 at 12:18

Ik stem wel maar niet in Den Haag. Ik kan dus ook niet tegen de PVV stemmen.
Bij de landelijke verkiezingen heb ik tactisch tegen de VVD gestemd, dus PvdA. Nu stemde ik al dikwijls PvdA, maar iedere keer als ik nu gladde Samsom weer zie heb ik er spijt van. Waarom?… B.v.:
De laagste inkomensgroepen krijgen dit jaar een extraatje. Een echtpaar krijgt eenmalig 100 euro, een alleenstaande ouder negentig euro en een alleenstaande zeventig euro. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en (PvdAVVD).
Zo Hé! Goed hè? Wij blijven aan de macht en zij kunnen hun schuld aflossen!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden