Stel:

stel:
Je werkt bij een grote gemeente. Zoals elke gemeente heeft ook die gemeente een eigen intranet. Op dat intranet kunnen naar keuze, berichten geplaatst worden die voor iedereen interessant kunnen zijn of alleen voor je eigen dienst. Dat is mooi geregeld.

Stel nu dat je manager/plaatsvervangend directeur bent van een bepaalde dienst met veel contacten in die hele gemeente en jij gaat die gemeente verlaten. Omdat je bijvoorbeeld een andere baan hebt. En stel nu dat je denkt dat zo’n bericht misschien wel interessant is voor de hele gemeente omdat je heel veel mensen kent en veel mensen jou kennen. Dan plaats je zo’n bericht gemeentebreed. (Laten plaatsen is dan natuurlijk een meer voor de hand liggende optie).

Stel, dat bericht staat er zo’n dag of twee op totdat het gaat rommelen in die gemeente want: ‘hadden we niet afgesproken dat alleen directeuren het recht hebben hun vertrek aan te kondigen gemeentebreed’? Wat denkt zo’n plaatsvervangende directeur wel van een mini dienstje binnen onze machtige gemeente?

Stel dat er dan gevraagd wordt om met spoed dat bericht te verwijderen en het een verdieping lager te plaatsen. Zodat alleen de mensjes van dat nietige dienstje op de hoogte zijn?

Dat is toch moeilijk voor te stellen toch? Daarom ben ik ook begonnen met: Stel…

 

1 reactie

Anoniem 11 september 2014 at 20:06

An, dit meen je echt niet toch? Ja wel, want anders schrijf je dit niet! Dit is te GEK voor woorden!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden