Sorry, we hebben vakantie

De forensisch onderzoekers en de 40 ongewapende marechaussees kunnen pas donderdag naar het rampgebied. De regering van Oekraïne is namelijk met vakantie en komen pas donderdag terug.

Ook dom van Nederland om in vakantietijd zo’n actie te ondernemen. Ieder mens heeft recht op vakantie, dat hadden ze kunnen weten. Zelfs in oorlogstijd moet een regering er even tussen uit kunnen piepen. Even kunnen ontspannen, met kinderen en geliefden. Dat die oorlog het toch in zijn hoofd heeft gehaald om onderhand gewoon door te gaan. Ze weten toch dat er niemand is die op de tent let?

Het is te droevig voor woorden, daarom schrijf ik onzin-zinnen. Om dat ik er geen verhaal van kan maken dat nog enige logica in zich heeft. Die duizenden nabestaanden zouden gewapend met bloemen en knuffels het terrein moeten bezoeken. De oorlog en de mens duidelijk maken dat we op de rand van waanzin balanceren.

1 reactie

Gitta 27 juli 2014 at 12:48

Ja, ik denk dat bijna iedereen naast medeleven een boosheid heeft naar het hele gebeuren. Maar laat ik voor mezelf spreken: ik wel, en die boosheid probeer ik kwijt te raken. ……. het is te droef voor woorden, het gebeuren en het hele gedrag erna. Ik weet niet wat ik er mee moet. ………….dus doe ik schietgebedjes voor allen die zo verdriet hebben. …… dat kan ik nog wel.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden