Sonja Barend

Gisteravond was ze er nog een keer. Al vanaf mijn vroege jeugd ken ik haar natuurlijk. Ik was gek op haar talkshows. Altijd reuring. Altijd herrie. Ondanks de vele kritiek die zij kreeg, zo was ze te chaotisch, sprak ze overal doorheen, ik kon niet genoeg van haar krijgen. Je hebt van die mensen die bij mij weinig fout kunnen doen. Ik geef het eerlijk toe, ik ben in staat om dan alles recht te lullen wat ook maar enigszins krom lijkt. Tegen beter weten in, heus wel.
Maar gisteravond zat ze er weer alsof ze nooit was weggeweest. Een mooie, oude dame. Met dezelfde grandeur als altijd zat ze op haar gemak en interviewde de heren die toch ook met enige bewondering naar haar keken.

Ze zou het zo weer kunnen doen. Elke week. Met Ellen Blazer natuurlijk. Het zou zo weer kunnen lukken. Al zou ze maar één keer in de week zeggen: ‘en voor straks, slaap lekker en morgen, gezond weer op!”.

6 reacties

Marijke 9 oktober 2011 at 22:29

Ik moet nog kijken en verheug me erop!

Reply
assyke 9 oktober 2011 at 19:25

weet nederland zijn grand ladies te waarderen zoals het wel met old gentlemen doet?

ik vrees het niet
deze ode aan haar verdient ze dan ook dubbel en dwars!

Reply
rikus 9 oktober 2011 at 17:01

Inderdaad ze kan het nog steeds

Reply
Schrijfkunst (Ingrid van den Bergh) 9 oktober 2011 at 12:58

Niets aan toe te voegen, ja, wat voelde het goed en wat heb ik haar gemist. Sonja is een tijdperk, kan het niet anders zeggen.

Toch nog iets toegevoegd, excuseer, je was zo volledig.

Reply
Gitta 9 oktober 2011 at 12:01

Anja, ik keek al uit naar je reactie op Sonja. Ja, ze blijft geweldig, en ik wilde op mijn facebook ook schrijven dat ze van mij weer iedere week terug mag komen……………… Grote Klasse. Ik weet geen andere woorden – ik schreef WOW…….

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden