Slechte grap editie NL

Het is altijd leuk als tijdens een nieuwsuitzending of iets dergelijks, de presentatoren de slappe lach krijgen. Bij Editie NL kunnen ze daar wat van. Nu Jeroen Latijnhouwers is vertrokken moet er weer nieuwe chemie gevormd worden en dat gaat niet vanzelf. Goede, spontane grappen of versprekingen kunnen daarbij helpen. Margreet Beetsma speelt doorgaans de rol van het onnozele gansje die wel eens, oeps, domme dingen kan zeggen.
Gisteravond was er een item – http://www.rtlnieuws.nl/editienl/het-leukste-van-het-web-editienlcom – over een vrouw die een brandblusapparaat verkeerd gebruikt waardoor haar hele gezicht onder de witte poeder zit. Daar kan je vast een goede grap over maken moet Margreet hebben gedacht. Ze zegt daarna dan ook heel spontaan: ‘Ik denk dat ze nog nooit zo hard in haar gezicht gespoten is’.

Als dat geen, oeps, leuke grap is. Als dat niet enig zo ondoordacht haar damesachtige mondje uitkomt. ‘Ik denk dat ze nog nooit zo hard in haar gezicht gespoten is’.

Volkomen onlogisch dat zo’n zin zomaar in je opkomt. Ik kan het me tenminste niet heugen dat ik aan iemand gevraagd hebt: ‘ben je ooit zo hard in je gezicht gespoten’? Het is een verkeerd bedachte grap waar ook niet om werd gelachen en ineens viel leuke Margreet door de mand. Natuurlijk kan je minder bedachte grappen bedenken die wel zouden scoren maar dit lag er zo dik bovenop dat ik hoop dat ze zich heel even geschaamd heeft. Juist in de week dat tot vervelens toe John Cleece vertelt dat humor met timing te maken heeft en dat je niet weet wat zal scoren, mist Margreet de plank. Want in je gezicht gespoten worden is niet leuk, nie.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden