Slecht zaad

Eindelijk gerechtigheid! Afgelopen maandag zag ik, tenenkrommend, hoe oudere mannen aan tafel bij PenW zich nauwelijks goed konden houden. Het onderwerp was namelijk: de overgang. Ja, niet sexy, integendeel. De oudere mannen keken als kinderen naar de boze mevrouw die het vertelde. Het is een leuke, boze mevrouw die Ingeborg Beugel. Een vrouw met een wil en een grote mond, ze liet zich niet kleineren maar ging dapper door met haar betoog. Ik erger me groen en geel aan de arrogantie waarmee mannen denken zich een houding te geven. Want overgang is zo… overgang. Over. Uit. Voorbij. Ineens speelt hoe God het bedoeld heeft een rol. De vrouw is niet meer nodig, ze heeft gebaard, haar taak is volbracht dus bedacht Hij, we laten het kaarsje heel langzaam uitgaan.

Het heeft geen zin om te protesteren tegen de macht van zij die jong of man zijn. Want beide groepen menen hier rechten aan te ontlenen. Dus ik ga er niet meer tegenin. En juist toen ik me dat voorgenomen had kwamt God met de wetenschap. Mannen hebben ook een biologische klok. Wat blijkt, het zaad van mannen van zo rond de 45 jaar is echt slechter van kwaliteit. Daar komen lastige kinderen van. Kinderen met allerlei gedragsproblemen of zo. Met stoornissen. Dus hoe hip tweede leggen ook zijn, het zijn wel mindere leggen. Och arme kinderen, natuurlijk. Voor die kinderen is het erg en voor de moeders, omdat zij het vaak moeten oplossen. Maar het feit dat jonge vrouwen tegen oudere mannen kunnen zeggen: ‘nee, sorry, ik wil jong zaad en niet dat uit zo’n ouwe zak’.

Dat geeft toch een heel klein beetje het gevoel dat mannen ook overgaan. En dat is dan eindelijk weer iets wat we samen doen.

4 reacties

Svara 1 maart 2014 at 20:30

🙂

Reply
Blewbird 28 februari 2014 at 21:28

Briljant en het had veel eerder onderzocht en gepubliceerd moeten worden. Heel goed voor mannen om zich te realiseren dat ze niet tot hoge leeftijd kinderen kunnen verwekken.

Reply
Marijke 28 februari 2014 at 16:54

Haha is inderdaad heel geestig.

Reply
HansB 28 februari 2014 at 13:57

Je hebt me aan het schrikken gemaakt.
Mijn vader was van 1892. Ik ben van 1938. De 7e van 8 kinderen. Mijn vader was toen 46.
Nu word ik geconfronteerd met dat ik lastig ben, was, stoornissen heb, had, gedragsproblemen. Ach mijn arme moeder die minstens drie van die kinderen moest opvoeden. Nr. 6,7,en 8. Gelukkig hadden ze in die tijd deze kennis nog niet en hebben ze het niet gemerkt!
En… volgens mij kwam niet God met die wetenschap maar Dr.Ir.Prof. (misschien) Akkermans?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden