Schoenen, winter- en zomerschoenen

Ik sta er om bekend, al heb ik mijn leven dit jaar wel iets verbeterd. Niets leuker en uiteindelijk nuttelozer dan kleding kopen. Dat deed en doe ik nog steeds met veel plezier. Ik overdrijf niet dat er minstens dertig hangers hangen met over elke hanger drie broeken. Opgeteld is dat.. Laat maar. Hemdjes, t-shirts, nee, niet in grote verscheidenheid maar wel in grote getale, ik klaag niet. Weken hoef ik niet te wasssen of strijken en nog steeds kan ik me kleden.

Zomerschoenen. Het is warm en mijn voeten vrager er om. Dus vorige week vier paar schoenen aangeschaft. Zoals gewoonlijk zit daar minstens één paar tussen dat niet lekker zit, waar ik toch af gegaan ben op de aardige verkoper die zegt dat ik ze heus uitloop. Maar die mijnheer weet niets van mijn probleemtenen, gevoelige hieltjes en jubelende kleine teentjes. Die loop ik dus niet uit maar Vriendin wel. (Die nu ook heel veel schoenen heeft).

Vanmorgen deed ik mijn witte blouse aan en wat staat er leuker bij een witte blouse dan witte sneakers, gympies of iets dergelijks (ik ben niet van de naaldhakken vandaar deze laagvloerse opsomming). Kan ik toch nergens mijn witte gympen vinden. Uiteindelijk wel maar ze staan op een plank waar geen normaal mens sneakers zou neerzetten. Ik wel maar dat weet ik gelukkig.
Ik kijk naar twee planken die volgestouwd liggen met mijn zomerschoenen. Het is te veel. Het is onzinnig. Ik zie bruine sandaalschoentjes, echt schattig, maar met een pijntje op de bovenkant van mijn voet. Ik zie groene zomerlaarzen goed voor een kort stukje wandeling. Ik zie teenslippers, jezusslippers, trendy slippers, kampeerschoenen, waterschoenen. Ik zie nog meer gympen, zwart, bruin, grijs, blauw, licht en donker, wit, beige. Ik zie zeker vijf paar zomerlaarzen. Mijn schoenen staan niet keurig naast elkaar. Evenals mijn winterlaarzen gooi ik alles in de kast en waar het terecht komt blijft het liggen. Er steken hakken uit, veters uit, neuzen uit. Als ik wat nodig heb trek ik de hele lading de kast uit tot dat ik twee gelijken vind. Meestal lukt dat nog ook.

Handig? Nee. Maar wel leuk om over te schrijven.

5 reacties

Pam 28 mei 2012 at 09:34

Ik heb gisteren mijn kledingkast opgeruimd.
Zes zakken kleren voor de kledingcontainer.
Als ik niet gauw wat nieuws ga kopen, ziet iedereen mij de rest van de zomer in een 5(?) jaar oude rok.
Voor de mannen al wel weer leuke kleding gekocht.
Nu ik nog.

Reply
monique 27 mei 2012 at 14:10

als je laarzen overhebt…..ik heb maat 38

Reply
Anja R. 27 mei 2012 at 11:45

Erg heh, zo herkenbaar!. Ik heb aan Hans gevraagd om dozen uit de winkel, daar gaan dan een paar schoenen in, die zet ik dan in een kastje op de overloop… Ik ben erg al 3 weken mee bezig en word en moedeloos van. Eigenlik heb ik niets om aan te doen. Jammer dat we niet dezelfde maat hebben!

Reply
Blewbird 26 mei 2012 at 22:06

Ik heb 5 broeken, elk op een eigen hanger. Als er een kapot gaat, koop ik een nieuwe.

Reply
HansB 26 mei 2012 at 20:13

Ik mis wooden shoes. Al eens geprobeerd?
Kan je voor de deur laten staan, hoef je nooit meer te zoeken.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden