Schijtziek.

Schijtziek word ik er van. Kan geen ander woord bedenken dat zo past bij mijn stemming. Waar gaat het over? De ambtenaren hebben na achttien maanden een cao-akkoord afgesproken waarin ze in gedeelten 2 % loonsverhoging krijgen en een eenmalig uitkering van 200 of 400 euro.
Nu het lente-akkoord spreekt over de nullijn voor ambtenaren gaan er diverse stemmen op die zeggen: kijk dan, die ambtenaren wel!

Voor de duidelijkheid. Ik ben ambtenaar. En eerlijk gezegd kan ik me er ook bij neerleggen als we die nullijn nu al inzetten maar… ik word zo schijtziek van al die reacties van mensen die de ambtenaren met de grond gelijk maken. Kom met argumenten maar kom niet met stompzinninge opmerkingen.
Een paar voorbeelden:

Ook daarom de pvv
Waarom betaal ik eigenlijk het salaris van een ambtenaar als ik er alleen maar last van heb en ze absoluut niet efficiënt werken.
Als er een groep is die slapend rijk wordt zijn zij het wel.
Ja, natuurlijk, en ook nog steeds met vervroegd pensioen gaan
Ik zal het maar gewoon eens zeggen, ik ben dit land meer dan spuugzat. 12 September komt hopelijk alsnog het zo lang beloofde ‘zoet’, lees PVV. En anders vertrek ik zou gauw als ik kan naar Duitsland.
Ja prachtig allemaal gewoon loonsverhoging geven ben blij dat ik gestopt ben met belasting betalen want dat was het slechtste idee van mijn leven.
Pensioen naar beneden maar die slapende amtenaren krijgen gewoon loonsverhoging
Ik vind het belachelijk dat iedereen moet in leveren en de hoge heren-dames de dans ontspringen, dit kan je niet maken tegenover het volk.

Ik kan zo nog uren doorgaan. Het doet me ook denken aan de pvv-stemmer. Iedereen krijgt de schuld. Wijzen en schoppen. Ontevredenheid viert hoogtij.

Ik had me zo voorgenomen me hier nooit door te laten raken, die anti-ambtenarenhouding. Maar dit is de zoveelste keer dat wij het te verduren krijgen. Door idiote veronderstellingen.
Alsof ambtenaren alleen maar de tijd uitzitten. Alsof er geen ambtenaren zijn die ‘arbeid’ verrichten in de meest elementaire vorm van handen uit de mouwen steken. En eigenlijk baal ik er van dat ook ik met cateringmedewerkers en schoonmakers kom; de sjouwers en de zwoegers, want er zijn ook ambtenaren die vergaderen, beleid maken, moeilijke gesprekken voeren, heel hard werken. Die niet weten van een veertigurige werkweek.

Er wordt niet efficiënt gewerkt. Daar moet iets aan gedaan worden. Er kunnen ambtenaren uit.
Maar de ambtenaar is  een radartje in de hele gemeentelijke molen. Soms draaien de radartjes hard en soepel maar grijpen niet in elkaar. En dat moet gebeuren.
Maar houd eens op met zeiken en ga iets DOEN.

5 reacties

HansB 12 mei 2012 at 11:13

Anja, je schrijft ook goed als je boos bent.
Natuurlijk heb je gelijk. Er is altijd iets of iemand om tegenaan te schoppen.
Hier heb je de ambtenaar en de ambtenaren moppen. Zijn daarom alle ambtenaren lui?
Over Belgen zijn er Belgen moppen. Zijn alle Belgen dom?
Echt dom is dat te denken. Ook dat de PVV ooit gaat regeren en dat het dan beter gaat. Zorgelijk is dat er zoveel zijn die dat geloven.

Reply
Hans van der Maas 12 mei 2012 at 07:52

Zo An,…..heftig! Je mag best wel eens kwaad zijn hoor!
😉

Reply
Stefan Heij 11 mei 2012 at 19:21

Ik zeg: AMEN!

Reply
A van de Aa 11 mei 2012 at 16:38

Ik ben geen ambtenaar maar vind dat je 100 % gelijk hebt. Als er geen ambtenaren zijn wie doet dan al het ambtenarenwerk ? Want Den Haag weet het te verzinnen, het publiek verwacht zijn paspoort, bouwvergunning enz.
En wie moet dan alle onzin uit politiek Den Haag uitvoeren, danwel de rotzooi die ervan gekomen is weer corigeren.
Welverdiend de loonsverhoging die ze nu krijgen.

Reply
Marijke 11 mei 2012 at 09:42

Wouw, dit komt uit je tenen! Maar je hebt gelijk. De karikatuur die, al zo lang ik me kan heugen, wordt neergezet over de ambtenaar, slaat nergens op.
Het is een soort voorloper van de karikatuur van “de buitenlander”. En iedereen het maar lekker “na-blaten”, want dan hebben we een zondebok voor ons eigen onvermogen.
Laten we ophouden met zeuren. Natuurlijk is er een crisis, natuurlijk moeten we een stapje terug. Niet leuk, maar kan het echt niet? Minder vaak eten weggooien, zuiniger met je spullen omgaan, sparen in plaats van lenen voor de aanschaf van goederen. Dit kan geen kwaad. En natuurlijk zijn er mensen die nu al op het randje leven, maar die kunnen we helpen en motiveren en kansen geven. Maar dat kan alleen met een positieve instelling. Zoals Claudia de Breij zo prachtig vertelde in DWDD: voor ons is het héél ERG, maar er zijn landen waar “ietsje minder” onherroepelijk de dood betekent. Laten we ophouden met naar elkaar wijzen, gun elkaar iets en blijf positief. Mooie taak voor de politiek om de positiviteit terug te brengen.
Om nog even terug te komen op de ambtenaar. Ik weet uit ervaring dat het zogenaamde prototype van “de ambtenaar” in het hele bedrijfsleven voorkomt. Evenals daar de hardwerkende werknemers/ambtenaren zijn.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden