Schepper van de seks en daar zijn wij mee getrouwd

Gisteravond waren er vier nonnen te gast bij Pauw. Drie jongste zusters van de Karmelietessen van het goddelijk hart van Jezus: Zusters Hannah, Maria Goretti, Maria Gratia en moeder-overste Elvira Maria. Zij spraken over hun leven in het klooster in Vogelenzang.

Het was een leuk en heel openhartig gesprek. Soms zo vreemd dat Pauw (en ik) zich afvroeg of er grapjes gemaakt werden. Maar nee, moeder-overste was bloedserieus.

Non-non
Moeder-overste wil liever geen ‘non’ genoemd worden, maar ‘zuster’. Er zijn teveel woorden waar ‘non’ negatief gebruikt wordt. Non-actief, non-conformistisch, non-verbaal.

Seks en alcohol
Of ze wel eens drinken. Ja, natuurlijk, knikt Elvira Maria. ‘Maar niet vandaag, ik moest rijden’. ‘Seks’, vroeg Pauw voorzichtig. Het was best wel lang stil. Toen legde moeder-overste uit over Adam en de rib uit zijn lijf en ‘vermenigvuldig u’. ‘God is de schepper van de seks en daar zijn wij mee getrouwd.’
Vinden er daar orgies plaats in naam van God?

Novices
Als je bij het klooster toegelaten wil worden, ben je lange tijd ‘novice’. Beginneling, groentje, melkmuil. Je zit min of meer opgesloten, terug geworpen op jezelf om te onderzoeken of het kloosterleven echt is wat je wil. Maar volgens mij is het daarna dolle pret.

Vroeger
Vroeger wilde ik ook best non worden. Achteraf is de wens om enkel tussen vrouwen te  verkeren, niet zo wonderlijk. 🙂 En nu ik hoor dat ‘drinken’ ook mogelijk is… Vroeg opstaan ben ik ook gewend…

Nee. Dat is een non-idee.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden