Saaie boeren zoeken vrouw

Ik kijk nog niet heel lang naar Boer zoekt vrouw en ik zal er ook niet voor thuisblijven. Waar ik vorig jaar nog begreep waarom vrouwen de boer leuk vonden en andersom, ontgaat me dat helemaal dit jaar. De boerin, Henrika geloof ik, zit met twee mannen opgescheept die wel willen werken en haar ook leuk vinden, zeggen ze, maar er hangt niets anders in de lucht dan de geuren van mest en hooi. Dat gaat het niet worden. Een van de mannen, een veearts, kijkt met zijn dikke lippen pruilend rond omdat hij niet weet wat hij moet zeggen. Hij zegt dan ook niets. We zien hoe hij zijn overal aantrekt om te assisteren bij de bevalling van een koe. We zien hem met ontbloot bovenlijf. Henrika heeft dit nog niet gezien en ik zou haar willen waarschuwen: niet doen.

Dan is er een boer Aad, een boer die het allemaal wel weet. Hij stuurt een vrouw weg die dat niet kan verkroppen en ze waarschuwt hem: “je maakt de verkeerde keuze jongetje, let op mijn woorden, nee, verder zeg ik niets, daar kom je nog wel achter maar dan ben ik al weg’. Och arme vrouw die dit in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gezegd en daar weken later spijt van heeft… Te laat.

Boer Aad heeft nog twee vrouwen over. Een stil muisje die hoop ik, boer Aad op zijn knokige knieeen krijgt want de andere vrouw, oei, dek je, wat een lelijkheid. Niet in uiterlijk maar in jaloezie, bitsigheid, zuurpruimerigheid en verongelijktheid. Zij wordt niet begrepen maar denkt wel verliefd te kunnen worden op boer Aad. Boer Aad heeft het inmiddels naar zijn zin. Er heerst volledige rust in het huis.

O, en dan hebben we boer Homo. Die is wel ogay.

2 reacties

babbelegoegje 9 oktober 2012 at 04:41

Mannen als Aad maken meestal de verkeerde keus in dergelijke gevallen, geloof me maar. Omdat ze vrouwen nu eenmaal niet zo goed doorzien.
Wat niet wil zeggen, dat de weggestuurde vrouw dan wel de goeie keus zou zijn geweest.

Reply
fulps valstar 8 oktober 2012 at 20:21

Ik heb een moment getwijfeld maar ben blij dat ik deze drinkbeker aan mij voorbij heb laten gaan.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden