Rutte versus Roemer 0-1

Gisteravond in debat bij Knevel en van de Brink. Een interessant debat omdat journalist Gustav Bessems met een kritische blik aan tafel zat. Samen met een collega schreef hij ‘doe eens normaal man’, een boek met tips voor politici. Hij hekelde de oneliners, de spreekwoorden, het praten om het praten en daagde de heren uit om eens een eigen dillemma ter tafel te brengen. Dat lukte niet echt.

Maar waar Rutte afstandelijk bleef en tussendoor zijn zus terloops ter sprake bracht, ‘mijn zus zat in de zorg, dus ik weet heus wel wat er speelt‘, werd Roemer steeds passioneler en spuwden zijn ogen vuur. Het vuur van Rutte bleef achter de brillenglazen. Dat moeten kijkers hebben gemerkt.

Ik ben geen Rutte noch Roemer kiezer maar Roemer won glansrijk gisteravond. Omdat hij vanuit zijn hart en zaligheid sprak, bevlogen en werkelijk begaan met de mensen waar hij voor wil gaan. Hoe Rutte ook probeerde om zuslief de kastanjes uit het vuur te laten halen (je zag Roemer met zijn ogen draaien, zo doorzichtig was de truc), het lukte hem niet om zijn hart naar buiten te brengen.

Als je met passie het politieke vak uitoefent dan maakt het niet zo uit of je je verspreekt. Als je waarachtig bent, wordt er veel vergeven.

2 reacties

Arjan Fernhout 4 september 2012 at 16:40

Zit iets in. Maar er schijnt een soort stilzwijgende afspraak te zijn bij msm om alleen dán iets over Roemer te vermelden als het overeenkomt met het beeld die het collectief heeft gevormd. Acht dagen nadat Frits Wester Roemer drie keer afkneep over dat eigen risico kwam het werkelijke verhaal naar boven. Daarna kwam er een andere wijsneus bij Achter het nieuws even melden dat “hij doet het weer” van Samson van Reagan afkomstig was. Allemaal nonsens, Samson pikte die uitspraak van Roemer die dat in het debat bij Wester al onmiddellijk zei. En dat was toen gewoon waar en geen spin. De schade was verricht, maar die media-klojo’s komen er mee weg. Hans “koekoek” Wiegel poetst dit als de grootste ellendeling inzake “markt in de zorg” vanavond weg. Wat de artsen ook allemaal mogen beweren. En die “wijsheid” krijgt bij msm wél veel aandacht.

Reply
knutselsmurf 4 september 2012 at 11:57

Helaas maakt het allemaal niks uit. Geen enkele kiezer stapt over van de VVD naar de SP, dus Mark hoefde alleen maar beleefd te blijven en hij zou onbeschadigd uit het debat komen. De VVD-kiezer wil alleen de rolstoel van zijn eigen tante betalen. Punt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden