Rutte en Timmermans: eindelijk groot geworden

Dat Europa slap reageert in moeilijke situaties, dat verwijt kennen we. Het altijd maar wikken en wegen van belangen is soms een pijnlijk, niet te verdragen drama.
Nu ook weer zou Rutte zich krachtiger moeten uiten, militair ingrijpen maar hij doet het op zijn manier. Voor het eerst ervaar ik Rutte wel als onze minister-president. Hij is betrokken, gepassioneerd en emotioneel. Hij gedraagt zich zoals een leider zich moet gedragen en dat doet mij goed.

Frans Timmermans spreekt in een zeer krachtige toespraak voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Hij doet dat op zo’n manier dat ik er kippenvel van krijg. Hier wordt niet gesjoemeld. Wat een verademing. De woede en onmacht is van zijn gezicht af te lezen.

Er wordt nog steeds een spel gespeeld, laat daar geen misverstand over zijn maar de rollen zijn beter verdeeld. Amerika en Engeland mogen met hun vuist op tafel slaan maar voor ons is dat te vroeg. Eerst de mensen terug bij de families, in hun eigen land.
Of die onderste steen ooit bovenkomt, ik betwijfel het. Het spel heeft teveel slechte acteurs, er is teveel gegraaid en weggenomen. Rutte en Timmermans doen wat ze moeten doen. Ze zorgen voor Nederland.

2 reacties

piterfries 22 juli 2014 at 12:58

De heren Rutte en Timmermans zijn inderdaad waardige loopjongens van Brussel en Washington.
Terwijl er nog niets bekend is weten ze al hoe de schuldige gestraft moet worden.

Reply
knutselsmurf 22 juli 2014 at 09:55

Timmermans kopieert gewoon zijn Australische collega. Hij bedankte in zijn toespraak de Australische BZ minister.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden