Robert Long of Paul de Leeuw

En dan heb ik het over de uitvoering van de liedjes van Long natuurlijk op de nieuwe cd van Paul de Leeuw. Op mijn bericht dat ik niet de oude lp’s van Long kan downloaden kreeg ik lieve reacties. Inmiddels heb ik alles dus kan ik nu ook echt kiezen wie ik wil horen.

Paul de Leeuw vind ik als een van de weinige geschikt om de liedjes van Robert Long te zingen want aan mooizingerij hebben we niets. Het moet met een lichte spot en cynisme en dat lukt ook wel. Maar. Hier volgt mijn maar…
Ik had al gezegd dat wij, Zussen en ik, alles meezingen. Niet alleen de tekst maar ook alle stiltes, pauzes, nuances, spreekteksten, hummetjes, uithalen, alles weten en kennen we. En nu bij Paul, klopt dat ineens niet meer. Zingen we niet gelijktijdig hetzelfde omdat hij het zo nodig op zijn eigen manier moet doen. Eigen manieren zijn goud waard maar niet nu, Paul de Leeuw. Ik wil net zo een zijn met de liedjes als jij ze zingt dan als Robert Long ze zingt en dat lukt nu niet.

en dan de arrangementen. Soms mooi maar soms zijn de liedjes totaal onherkenbaar en is er alleen de tekst waarvan ik denk: dat komt me bekend voor.
en Paul, waarom heb je dat ene woord veranderd in dat prachtige liedje? Waarom zing jij ‘als’ en zingt Robert ‘dan’.

Wat is mooier
Het doet me meer dan ik je zeggen kan, verdriet.
Het doet me meer als ik je zeggen kan verdriet.

1 reactie

HansB 17 november 2014 at 13:08

Dan gebruik je bij “anders dan”.
Als gebruik je bij: “hetzelfde als”.
“Het doet me meer” is anders dan b.v. “het doet me niets”
Dus volgens mij is “dan”het juiste woord en het dan van Robert Long klinkt ook veel mooier.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden