President Morales wil ze mores leren

Morales moest woensdagochtend, onderweg met het regeringstoestel van Moskou naar Bolivia, een niet geplande tussenlanding maken in Wenen, omdat enkele landen in Europa hem geen toestemming gaven om door hun luchtruim te vliegen. Vermoed werd dat Snowden aan boord van het toestel was. Dat bleek niet zo.

Nu is Morales boos en terecht. Met hem ook zijn collega-leiders van andere Zuid Amerikaanse landen. Stel je voor dat Obama ergens niet mag landen of onze eigen koning Alexander? Hoe kwaad zou iedereen niet zijn. Iedereen luistert en buigt voor de Amerikanen omdat Amerika zo graag mijnheer Snowden wil straffen. En omdat iedereen luistert naar de grote president kan Snowden nergens terecht. Snowden heeft enorm gelekt en dat men daar niet blij mee is lijkt me logisch. Maar klokkenluiders luiden klokken opdat ze gehoord moeten worden.

Kunnen we in Nederland niet een groot pardon voor klokkenluiders regelen? Er zijn er nog wel een paar… ook hier helaas die uitgespuugd worden omdat ze hebben geklikt. Klikspaan boterspaan, je mag niet door mijn poortje gaan… lijkt helaas maar al te waar.

 

1 reactie

HansB 5 juli 2013 at 11:51

Aan je wens wordt voldaan. 27 juni 2013
Volgens Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven zijn klokkenluiders essentieel voor de veiligheid in Nederland. Samen met SP-Kamerlid Ronald van Raak pleit hij dan ook voor betere bescherming van klokkenluiders in ons land.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden