Premier Klaas Dijkhoff: ik zeg doen

De wonderboy van de VVD wordt hij genoemd. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Ik zou zeggen: de wonderman. Bij Jesse Klaver denk ik aan een jongen, bij Dijkhoff zie ik een man. Als ik al die lijsttrekkers van de partijen naast elkaar zet, en even los van de programma’s, dan krijgt Klaas van mij de joker.

Een man als premier. Een echte man. Een Brabander met humor, met kennis, met een fijne directheid, met opgestroopte mouwen, no-nonsense in zijn hele hebben en houwen en de slimste mens. Goed in het pak, de Jort Kelder van de provincie.

Waarom nog over partij-programma’s hebben als die er niet zoveel toe doen? Geef de partij gewoon de naam van de man of vrouw (8 maart 2017… had toch beter gemoeten).
Partij van Buma, de Rutte Partij, Partij Lodewijk, de Krolse Partij, Yes Jesse, De Wilde Partij, Partij Pech-told you so en de Partij Met Marianne.

Wie zou jij kiezen?
Het gaat toch allang niet meer om programma’s en (alternatieve) feiten? Het gaat om leiderschap. Iemand die partijen samenbrengt en zo van iedereen het beste naar boven haalt. Dijkhoff is geloofwaardig en ik hoop dat hij dat blijft.

Pech
Jammer alleen dat de VVD dit jaar nog gokt op de magische touch van Rutte. Hebben ze de wonderboy te lang laten sudderen want over vier jaar zijn er weer anderen. Had Rutte een stap opzij gezet dan stond de VVD wellicht niet op vijftien zetels verlies.

Ik zweef nog even ter linker zijde. Zweven kun je Dijkhoff niet verwijten. Dat is ook wel eens aardig.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden