Pom, pom, pom, pam, pam

medications-342458_640

Het klinkt vrolijk maar is het dat ook? Al die pommetjes en pammetjes waarmee we ons in Nederland volstoppen?

Voor mijn hevige kniepijn kreeg ik verschillende pijnmedicatie voorgeschreven. Dat naast de medicijnen die ik al slik. Ik ben eigenlijk niet van de pillen en van blind vertrouwen, dus ben ik gaan googelen op de combinatie van mijn pillen. Dan gaat er een wereld voor je open. Naast de informatie die ik zocht vond ik ook feestelijke sites waar de combo van pillen voor heel ander vertier wordt onderzocht. Pijnbestrijding? Ja, daar begint het wel vaak mee.

Zomaar wat berichten van anonieme tipgevers:

Mijn dosering is nu verdubbeld…moet 2x per dag 10mg Oxycontin en 3x per dag 50 mg diclofenac slikken..
Miss moet ik dan morgen maar zonder xtc gaan feesten al zal het dan niet hetzelfde zijn

Gisteren voor de tweede keer tramadol op een chill-avondje gehad. Dit keer flink meer gepakt. Wat een heerlijk goedje. Heerlijk warm, versmolten met de bank, lekkere jeuk, heerlijk gevoel.

Ik heb via via 3 capsules bevattende 50mg Tramadol weten te bemachtigen. Afgaande op reports online verwachtte ik een milde, relaxte body high, met een vleugje euforie en een kalmte in mijn hoofd.

Daar word ik even stil van. Zo makkelijk om met toch wel gangbare medicijnen te experimenteren. En elkaar tips te geven hoe er nog meer uit te halen is aan persoonlijk welbehagen.

Er moet toch een andere manier zijn waarop wij ons beter kunnen voelen? Maar om je beter te voelen moet je eerst beter worden. De vraag is hoe? Weg van de verveling en leegte die kennelijk bij heel veel mensen gevuld moet worden. En vul je het niet op met pillen dan wel met die vele wijntjes per dag… of andere ‘normale’ gedragingen die wij allemaal kennen.

Leegte. Zou het niet mooi zijn als we allemaal de kracht vinden om onze eigen leegte op te vullen met wat waar is. Echtheid. Authenticiteit. We weten inmiddels dat het niet zit in veel geld, een mooi huis, een machtige baan. Dat het in je zelf zit. In de goedheid van de mens en in de levensles om je eigen ‘goedheid’ te ontdekken.

Hier wilde ik eigenlijk niet over schrijven maar ik kwam hier wel op uit. De leegte van onze welvaartsmaatschappij. Er kan nog meer bij… er kan nog meer bij

Er kan nog meer af.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden