Pluche stoelendans! Wanneer stopt de muziek?

De PVV wordt ingehaald door de SP. Is dat niet merkwaardig? Van de ene kant van de kamer naar de hele andere kant van de kamer. Dat kan niet kloppen. Dat moet toch zelf die eigenaardig zwevende stemmer opvallen?
Waar stem je op, vanuit welk perspectief? Natuurlijk is het soms te veel gevraagd om voorbij je eigen sores te denken. Maar dat zou wel moeten.

Ja, speel de bal maar weer terug. Dat zou dan iedereen moeten doen. Ook de heren die het nu voor het zeggen hebben. Maar vragen om integriteit en zuiverheid behoort tegenwoordig tot de onmogelijke vragen. Want er zijn te veel belangen. We zitten met z’n allen in een heel groot wespennest met meer koninginnen (m/v) dan men voor mogelijk had gehouden. Er zijn nog steeds werkers maar die werken buiten het nest. Terwijl binnen de grote schoonmaak gehouden moet worden.

Laten we het in godsnaam niet opgeven.

3 reacties

Marijke 26 januari 2012 at 21:34

Mooi gezegd Hans! Ik vind nog steeds dat stemmen een recht is waar je gebruik van moet maken. Er zijn immers zoveel landen waar men (en met name vrouwen) dat recht niet hebben. De laatste jaren stem ik (eerlijk gezegd mede ingegeven door mijn schoondochter) op de eerste vrouw op de lijst van “mijn” partij. Als ik echter het stemgedrag van zovelen in dit land zie heb ik soms wel mijn twijfels. Als je totaal geen idee hebt waar je op moet stemmen en dan dus maar achter populistische oneliners aanloopt, kan je dan niet beter niet gaan stemmen?

Reply
HansB 26 januari 2012 at 16:40

Toen ik 18 werd (1956) en voor het eerst mocht (moest) stemmen zei mijn vader:
“Je hoeft niets anders te doen dan het eerste rondje van lijst 1 (KVP) rood maken. Dat is je plicht”.
Nu is er niemand die zegt: je moet op die of op die stemmen en ik weet echt niet meer op wie of welke lijst ik wel moet stemmen.
Ik vind het nog steeds mijn plicht en ik geef het niet op, maar: als verkiezingen iets zouden veranderen, waren ze allang verboden!
Gelukkig weet ik nog wel op welke modderpoel ik niet stem. Want:
Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder! (Lao Tze)

Reply
Aad Verbaast 26 januari 2012 at 09:37

Met “links” en “rechts” kan je blijkbaar tegenwoordig alle kanten op. Om dan nog het “radicale midden” op te zoeken wordt dan helemaal een huzarenstukje.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden