Plofkop van Madonna

Fans beklagen zich over de plofkop van Madonna. Ze zou zoveel gesleuteld hebben aan haar gelaat dat ze er raar en bizar uitziet. Fans vragen zich af: waarom? Waarom laat een vrouw van dat allure zo aan zichzelf sleutelen? Waarom? Waarom?
Excuse me… we leven nogal in een wereld waarin je geacht wordt wel ouder te worden maar er niet ouder uit te zien.
Vanaf je dertigste ben je eigenlijk al afgeschreven. Dan moeten we nog een jaar of zestig en je wilt meetellen, je wilt gezien worden. Maar alles onder de dertig kijkt door je heen alsof je transparant geworden bent. Okee, niet alles onder de dertig is zo maar alles onder de dertig dat er hip en cool en mooi uitziet. Alleen de armzalige stumpers met middelmatig uiterlijk kunnen het zich veroorloven om sociaal te zijn.

Het is de wereld waarin we leven en die we zelf zo gemaakt hebben. Als je twintig bent realiseer je je niet dat het een fase is die overgaat. Jouw jeugd en schoonheid zijn net zo nep als die wereld waarin je leeft. We zeggen: schoonheid zit van binnen. Ja, maar laat die schoonheid vooral niet doorsijpelen in je oude vrouwen gelaat.

Het kostte onze maatschappij ongeveer tien jaar om van een ‘normale’ roker een ‘ordinaire’ verslaafde te maken. Hoelang zou het ons kosten om manieren bij te brengen. Om van jong zijn, ‘onbekwaam’ te maken, om van ouder worden, ‘groei’ te maken, om van oud weer wijs te heten.
Je begrijpt dat ik niet tot de jongere generatie hoor. Heel eerlijk? Dan had ik dit nooit geschreven. ‘Zeik niet zo, ga leven’.

1 reactie

Anja R. 4 juni 2013 at 18:30

Mee eens. Maar het is een wet die voor vrouwen geldt en niet voor mannen. Kijk maar naar alle heren op TV…We moeten ons alleen niet zo afgeschreven moeten voelen.

Wat heeft Madonna getraind om dat lijf zo te houden, pffff

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden