Plofkip in de lift

Jan Brok van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders is niet blij met de acties van Wakker Dier. De reclame waarin met name Albert Heijn en Jumbo worden opgeroepen om nu eens te stoppen met de plofkip. Hij vindt het oneerlijke reclame omdat er afspraken zijn gemaakt en er hard gewerkt wordt aan de productie van een nieuwe kip maar ‘zoiets kost tijd’. Er zijn al verbetering, zo heeft iedere kip meer ruimte (de breedte van een smartfone). Ook leven ze twee dagen langer.

Volgens Brok beslist de comsument. Zolang de consument nog massaal de plofkip koopt is dat duidelijk. Ik zeg dan: haal de plofkip uit de winkel dan kan het niet meer gekocht worden. Soms moeten consumenten gedwongen worden om hun leefwijze te veranderen. Jan Brok denkt daar anders over. De beelden van de overvolle schuren vindt hij ook overdreven, hij vergelijkt het met een lift.

“Stel dat je in een lift staat met acht mensen en in die lift kunnen maximaal tien mensen. Dan voel je je niet helemaal fijn. Krap, je kan niet lekker bewegen. Zo is dat ook met een kip maar dat is alleen de laatste drie dagen van zijn leven. In het begin, als kuiken, hebben ze ruimte zat.’

Wat een vergelijking.
Beste Jan Brok: Bij ons gaan de liftdeuren weer open en mogen we naar buiten.

2 reacties

Richard 23 augustus 2013 at 20:55

Eet je toch geen kip?

Liever een stukje halal rund dan maar?

Reply
HansB 2 augustus 2013 at 18:29

De plofkip is maar een onbenullig onderdeeltje van onze “beschaving”.
Veel willen hebben voor weinig geld; weinig willen doen voor veel geld.
Zag je Mark Rutte enthousiast staan klappen naast Jan Bennik toen DE naar de beurs ging net 1 jaar geleden? Nu verkocht Jan Bennik DE en incasseerde 5 miljoen bonus. In 2007 incasseerde hij al 80 miljoen omdat hij Numico overdeed aan Danone. Daar is hij als de kippen bij. En Mark Rutte maar klappen en netwerken bouwen voor straks.
Wie zal zich druk maken om het lot van kippen behalve de activisten van Wakker Dier? De gewone man/vrouw?
Supermarkten kopen door de actie van Wakker Dier nu meer kippenvlees van plofkippen. De gewone man/vrouw is er op attent gemaakt dat kip goedkoop is.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden