Plasterk: doe het niet!

En nu zijn er drie die gaan voor het PvdA leiderschap. Na Martijn van Dam en Diederik Samsom heeft ook Ronald Plasterk zich gemeld. Ik was er al bang voor.
Ik heb Plasterk hoog zitten. Een intelligente, eerlijke vent. Maar wat mij betreft gaat hij weer zijn  vlijmscherpe analyses geven als columnist en aan de slag als wetenschapper. Als columnist heb je soms meer macht dan als politicus. Plasterk ziet er moe uit. Gisteren bij Pauw en Witteman, maakte hij een gelaten indruk. De PvdA heeft energie nodig en hij straalt het niet uit. Je wordt moe als je naar hem kijkt.

Dan hebben we Martijn van Dam. Voor mij een onbekende en ik ben ook niet warm geworden van zijn verhaal. Door Mathijs van Nieuwkerk werd hij respectloos onderuit gehaald. De zweetdruppeltjes gleden van zijn voorhoofd en tafeldame en -heer, keken er naar en lachten in hun vuistje. De Wereld draait door vond ik altijd een leuk programma en het programma is dat nog steeds. Maar van Nieuwkerk schreeuwt steeds vaker zijn ongenuanceerde mening door alles en iedereen heen. Martijn van Dam werd slachtoffer in plaats van kandidaat. Blijft over Diederik Samson. Opnieuw verliezen zoals toen van Mariëtte Hamer, zou een genadeklap kunnen zijn.
Hij verdiende het toen niet en nu ook niet.
Net zo integer als Cohen maar met meer haar op zijn tanden (niet op het hoofd, waar is de krullenbol gebleven?) dan Job Cohen. Ik zie hem wel in debat gaan met Wilders en Kornuiten. Welbespraakt, scherp en intelligent. Ik geloof hem.

Ik geloof in hem als leider van een partij die bijna op de rug ligt.
Maar hoe zal dat gaan met Spekman? Spekman en Samson: een vreemde combinatie.

SP Ekman, dat zegt het eigenlijk al.

4 reacties

ingridvandenbergh 26 februari 2012 at 10:39

De tijd is inmiddels door de werkelijkheid ingehaald. Ik vrees dat, waar Albayrak misschien wel voldoende haar op haar tanden heeft om Wilders te weerstaan, haar zieltje toch te kwetsbaar is.

Reply
HansB 24 februari 2012 at 10:44

Wat een goede analyse.
Ik ga er helemaal in mee.
Jammer dat de PvdA niet meer (althans in de openbaarheid) sterke kandidaten heeft. Gezien de gekozen voorzitter weet de PvdA het zelf ook niet meer.
Als er nu verkiezingen waren, dan zou ik desnoods blind kunnen prikken. (maar er is geen rood potlood meer)
Blijft voor mij, ook gezien mijn leeftijd, PvdO / 50+ van Jan Nagel over.

Reply
Aad Verbaast 24 februari 2012 at 10:25

Blijft tobben daar.

Reply
Wllm Kalb 24 februari 2012 at 09:06

Merkwaardig toch dat een aardige, intelligente man als Plasterk ‘het’ niet heeft. Hij lachte te veel en straalde daardoor in het gesprek bij P&W te veel onzekerheid uit. geen leider. En Samson? Op een goede manier gedreven. Maar of hij veel kiezers aanspreekt?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden