Pedofiel en andere gekken

De gemoederen lopen hoog op want ja, een gestrafte pedofiel moet ook ergens wonen maar nee, niet in mijn straat. Benno L., de zwemleraar die veel kinderen misbruikte, heeft een woning in Leiden gekregen. Sinds de bewoners dat weten, breekt de pleuris uit en dat is nu eens netjes uitgedrukt. Gisteravond bij Pauw en Witteman, zaten enkelen van de buurtbewoners, een fijn stel. Aan tafel zat, Tomas Kok van Leefbaar Leiden. Tomas Kok ziet er eng uit. Een verbeten kop met die achterover gekamde haren. De woorden die uit zijn mond komen klinken net zo vals als dat hij er uit ziet. En deze Tomas Kok en een tiental Leidenaren willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien.

Ik begrijp de angst van mensen als er een pedofiel in de buurt woont. Maar Benno L is de meest bekende, lang gestrafte pedofiel. Volgens mij is er geen veiligere pedofiel dan Benno L. ‘Maar’, zeggen ze in Leiden, ‘hij is al gezien op het schoolplein’. Zou dat echt? De hele wereld kijkt bij Benno L naar binnen en hij denkt, kom ik ga eens lekker scoren op een schoolplein tegenover mijn woning want ik heb niets te vrezen!
Een van de aanwezigen buurtbewoners zegt dat hij spreekt namens alle Leidenaren en belooft: als Benno L. zaterdagochtend om acht uur niet vertrokken is, neemt hij zelf het heft in handen, hij is niet bang en laat zijn stad niet verpesten. Pauw vraagt hem of dat een dreigement is. ‘Nee’, zegt de boze man, ‘dat hoor je mij toch niet zeggen maar ik beloof je dat wij het heft zelf in handen nemen’.

Pedofielen moeten bekend zijn en je moet weten als er iemand in jouw buurt woont maar van de meeste pedofielen weten we het niet. Ik weet wel dat er naast pedofielen nog heel veel enge mensen in jouw buurt kunnen wonen. Domme mensen bijvoorbeeld. Gisteravond heb ik er een aantal gezien en ik ben zo blij dat zij niet bij mij in de straat wonen.

3 reacties

maaike 18 februari 2014 at 15:01

bravo!

Reply
Simen Vrederat 18 februari 2014 at 14:04

Helemaal in de roos.
Al maai je het gras weg voor mijn voeten.
Maar ja ik moet nu eenmaal even afkoelen. Ernstiger is nog dat dit tuig ook stemgerechtigd is zodat emigratie opdoemt aan de horizon.

Reply
pastuiven verkwil 18 februari 2014 at 08:59

Hulde voor dit! Ik schreef gisteren het volgende werkje…

daar was de mob
kogelknuppelhaatvol
eigen rechters
levend met de wet
maar zonder…

Bring out your accused!

ah mijn Nederland
als ik denk aan jouw wijdsheid
dijken en rivieren
koeiende knotwilgen

mij plat land

zie ik tussen groene sprieten
bloedschandaleusheid
die rechtschapenheid verkracht
opnieuw
en opnieuw
dieper
en dieper
harder
en harder
bruter
bruutst

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden