Pauw in het nauw

abstract-1296380_640

De laatste weken krijgt DE media er flink van langs. Omroepen voor de elite worden ze genoemd. Waar is de gewone witte man? Waarom komen er geen ‘gewone’ mensen aan tafel.
Gisteravond was Pauw de klos. Door bijna elke gast aan tafel ging de discussie plotseling over hem. Hij kreeg het er wat benauwd van. Wat zal hij gezegd hebben na afloop van deze enerverende avond? Kan ‘ie het hebben?

Eén van de gasten was Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Waarom er nooit over andere standpunten van de partij werd gepraat want die hadden ze heus wel. Ze werd bijgestaan door twee sterke journalisten die hun mondje goed konden roeren. En warempel, ze had ook mij tuk. Andere standpunten? Ja, die hadden ze. Zij vond het flauw dat er altijd alleen maar dierenkwesties werden aangehaald, eerder om het belachelijk te maken dan om het te ondersteunen. Daar heeft ze een punt. Maar, dacht ik, waarom noem je jouw partij dan Partij voor de Dieren… dat heb je toch zelf verzonnen. Verander je naam zou ik zeggen in Partij voor de Dieren En Ander Belangrijke Issues.

Vanmorgen heb ik eens gegoogeld op de andere Issues en daar staan wat mij betreft heel veel punten bij waar ik me in herken. Ik zeg niet dat ik het ga doen maar ineens is deze partij voor mij ook een optie straks in maart. Hoe gaaf zou dat zijn dat niet de zittende ‘elite’ op het pluche mag herzitten maar volkomen nieuw volk? DENK met een mannetje of twee, Wilders met een mannetje of veertig, Partij voor de Dieren met een mannetje of tien en Nieuwe Wegen met een stuk of tien? Een snufje Groen Links en SP, een handje vol VVD en Samsom als enige overwinnaar voor de PvdA. Een een nieuwe partij, de Partij van het Volk?

Ik fantaseer de komende tijd rustig verder. En ga me verdiepen in de Partij van de Dieren.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden