Paultje van Houten

Zegt jullie niets. Maar vandaag, op Koninginnendag, denk ik terug aan vroeger. Toen ik zo’n jaar of 12 was. Rond Koninginnendag was er altijd Kermis op het Heeswijkplein. Het stelde niet veel voor maar wij waren altijd wild enthousiast. Twee dingen die voor mij een Koninginnendag compleet maakte. Het gekleurde balletje met een elastiekje er aan dat natuurlijk altijd kapot ging en met Paultje van Houten in de rupsbaan.

Herinneren jullie je dat balletje. Felle kleuren, en dan gooide je dat weg en het kwam altijd terug door dat stiekie totdat het stiekie kapot ging, weg bal.
En Paultje van Houten? Paultje was een schoffie, een leuk schoffie. Ik was wel een beetje verliefd op hem. Hij was stoer, mooi en brutaal. Hij werkte op de kermis en als ik dan, natuurlijk alleen, in een wagentje ging zitten, sprong Paultje net voordat het doek over de wagen heen ging, bij mij in de wagen. En dan… gingen we kussen.

Echt spannend dus, die rupsbaan. Dat Paultje niet alleen bij mij in het wagentje sprong kan ik me niet zo goed meer herinneren… gek heh, dat geheugen…

3 reacties

maura 2 mei 2011 at 22:08

hahha, leuk dat balletje, ik zie het zo weer voor me. Paultje ken ik niet maar ik had Jant H

Reply
Pam 1 mei 2011 at 18:59

Helaas had de kermis op het Goudenregenplein niet zo’n rupsbaan, maar wel botsauto’s. En daar kwamen grote oudere jongens met brommers en leren jassen op af. Wat was dat spannend!
En wat mijn moeder KWAAD toen ze me vond, ver van de kermis, kletsend met een vriendinnetje op de Goudsbloemlaan.
En wat snapt mijn moederhart dat na afgelopen nacht weer beter!!

Reply
Marijke 1 mei 2011 at 09:46

Ja leuk dat balletje! Was ik helemaal vergeten. Ik denk altijd aan de suikerspin die we van papa kregen. Is volgens mij misschien één keer gebeurd, maar dat heeft kennelijk bij mij veel indruk gemaakt. En die rupsbaan … oh wat was dat spannend als de kap dicht ging. Eerste stappen op het liefdespad. Jammer voor onze kids dat dit soort leuke kleine kermissen niet meer bestaan. Maar ja, zij zouden zich er misschien stierlijk vervelen. Voor ons was het het hoogtepunt van het jaar.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden