Paniek

paniekAls dagelijkse blogger is het van groot belang dat je blog te vinden is. De schrik was dan ook groot toen J, een enthousiaste blogvolger, mij melde dat mijn site onbereikbaar was. Op haar mobiel, op haar computer, nergens meer.

In een lichte paniek ga ik zelf eens kijken. Ik zie dat inderdaad mijn regel onvindbaar is. Eerder die dag kreeg ik een melding dat een andere site bestormd werd door mega-spam-mail. Daar had ik kordaat iets aan gedaan maar waarschijnlijk zo kordaat dat die beslissing niet goed was voor mijn regeltjes.

Bij mijn provider van alles nagelezen over eventueel te nemen stappen maar niets hielp. Er was nog een interessante optie: ga terug naar laatste backup.

Ga terug naar laatste backup, welke? De mijne? De hunne? Ik heb er geen. Maar tot wanneer ga ik dan terug en wat ben ik dan kwijt en wat doe ik dan want weg is weg is weg is weg.
Ik heb mijn ogen gesloten en met een lichte aarzeling op de knop gedrukt. Er gebeurde van alles dat wees op het inderdaad terugzetten van oude bestanden. ‘Een momentje geduld, asjeblieft’.

Ik ga weg bij het scherm weg, bang voor wat ik straks ga zien. Vanuit de verte zie ik even later weer iets verschijnen op het scherm. Ik sluip naderbij. En op het scherm zie ik mijn blog van die dag, met reacties en likes want daar doe je het toch voor.

Wat heb ik er van geleerd: backuppen dame. Heb ik dat al gedaan?

1 reactie

Irene 23 januari 2016 at 00:15

Fijn dat je er weer bent, want wat moeten wij (de volgers) nu zonder dagelijkse regel…?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden