Over het koor dat niet meer zingt

Vrouw en Co. Wie dit blog volgt weet dat Vrouw & Co het koor was waarvoor ik schreef. Niet zomaar iets maar ik schreef over onze levens. Over de dochters, de zonen, de liefdes, over verdriet en over pijn, over verlies en vertrouwen, over licht en lucht en ademhalen. Kortom, over alles wat de vrouwen van Vrouw & Co meemaakten.

We zijn gestopt. Een heftige stap maar een bijna niet te vermijden stap. We zouden elkaar blijven zien. Zeiden we.
Hoe vaak gebeurt het niet dat de woorden actiever zijn dan het gebaar… Dat ‘we blijven elkaar zien’ mooi klinkt maar geen vervolg krijgt. Niet met Vrouw & Co. We bestaan eigenlijk nog gewoon, alleen we zingen niet meer op vaste tijden maar, figuurlijk gesproken, zingen we nog steeds samen.

Ik werd ziek. Nu zo’n vijf maanden geleden. Ik vraag me vaak af, wat als het koor nog bestaan had, hoe hadden we hier als koor mee omgegaan? Had ik er een lied over geschreven? Ik denk van niet. Niet nu in ieder geval. Om te schrijven over hele persoonlijke dingen is er iets van afstand nodig en ik zit er middenin.

Dat we gestopt zijn als koor is niet te merken aan de bergen aandacht, cadeautjes, kaartjes, lieve dingen die ik ontvang. Er wordt voor Vriendin en mij gekookt, er ligt heerlijke chocolade in de brievenbus, zelfs happy socks, er worden kaarten gestuurd met opbeurende teksten, mandjes gebracht met zoetigheid en het gaat maar door. Wat een rijkdom om zo’n groep vrouwen om me heen te hebben. Juist omdat we zoveel met elkaar gedeeld hebben, kan ik dit ook delen, durf ik me te laten zien omdat we elkaar in al die jaren echt hebben leren kennen. Door het soort koor dat we waren, door de liedjes uit ons eigen leven, door de tranen die we van elkaar kennen.

Een groot cadeau, Vrouw & Co.

11 reacties

Anne Verhoeven 27 augustus 2021 at 20:40

Lieve Anja, ik moest opeens aan je denken, ook dat ik al een tijdje niets van je heb gehoord. Ik denk geen goed teken en daarom een kruiwagen vol met liefde voor jou.

Anne

Reply
Zara 13 augustus 2021 at 21:22

Volgens haar faceboekpagina is Anja overleden. Er staat op haar foto, ter nagedachtenis……

Reply
Carla 8 juli 2021 at 14:25

Gaat het wel met je? Het is hier zo stil…..

Reply
izerina 29 juni 2021 at 07:41

Nog een keer een groet,ik denk aan je

Reply
izerina 28 mei 2021 at 08:00

Gewoon even een groet en blijk van medeleven

Reply
Anoniem 21 mei 2021 at 11:49

Het is stil op je weblog, met lieve groet van mij. Neeltje

Reply
Mrs. T. 23 april 2021 at 20:04

Wat fijn om zo’n lieve mensen om je heen te hebben.

Reply
Leony Hoeflaak 23 april 2021 at 12:50

Wat een verrijking van je leven om zulke mensen om je heen te mogen hebben hebben . 🍀

Reply
izerina 23 april 2021 at 07:48

Wat mooi. Het geven en jij,die ontvangen kunt

Reply
Neeltje 22 april 2021 at 19:31

Het koor bestaat gewoon nog. Ieders hart zingt.

Reply
Marja 22 april 2021 at 15:34

Wat heerlijk om deel uit maken van zo’n fijne groep.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden