Oude(r) liefde roest niet

Gisteren bezocht ik A. Meer dan 35 jaar geleden werden wij verliefd op elkaar en hadden we een relatie. Voor het eerst in mijn leven moest ik met de billen bloot. De billen van een liefde tussen twee vrouwen.

In die tijd gebeurde er iets bijzonders en gisteren vroeg ik aan A of ik dit verhaal in mijn hoofd mooier heb gemaakt of dat het waar was. Het was waar. Ik deel mijn verhaal nu met een gerust geweten met jullie.

Ouders

Mijn moeder keek van deze liefde niet op en had eigenlijk maar één wens voor mij: dat ik gelukkig zou worden. Mijn vader had er moeite mee dat ik, zijn moeilijke dochter, met een vrouw thuis kwam. Het was het zoveelste mankementje aan mij waar hij niet mee kon dealen. Een echte voorstelronde was er dus niet geweest en zou voorlopig ook niet komen.

Vlooienmarkt

Toch kwam dat moment heel onverwacht. Samen met A stond ik op een grote rommelmarkt in de oude Houtrusthallen in Den Haag waar honderden kraampjes stonden met zooi. Ook wij hadden zooi. Ik zou zelf nooit een rommelmarkt bezoeken maar er staan vond en vind ik best een beetje leuk. Plotseling zie ik over alle hoofden heen het hoofd van mijn vader verschijnen. Iets wat eigenlijk niet voor te stellen is: mijn vader op een rommelmarkt! Ik fluister verschrikt tegen A: ‘daar komt mijn vader’. Hij nadert, geeft A een hand en verdwijnt weer.

Verborgen

Ongetwijfeld is het iets anders gegaan, hebben we gesproken, iets gezegd maar voor mijn gevoel was dit het wonder. Hij kwam, hij zag en overwon.
We hebben er nooit over gesproken, maar het beeld is nooit verdwenen.
De relatie met mijn vader was lastig en moeizaam. We konden elkaar niet echt bereiken, maar deze herinneringen koester ik. Net zoals de herinnering na die ene heftige ruzie en hij mij bij het afscheid nemen toefluisterde: ‘ik hou van je’.

Onze liefde was goed verborgen.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden