Opgeruimd staat netjes

Soms kom je op Social Media van die handige lijstjes tegen. Hoe vind ik de man van mijn dromen, hoe word ik rijk in veertig dagen en tien tips om je huis opgeruimd te houden.

In de eerste twee heb ik geen interesse maar dat van het opgeruimde huis… Ik ben een meester in opruimen, hoewel, echt opruimen kan ik het niet noemen. Ik verstop rommel. Bij andere rommel. In een afgesloten kasje of la. Reuze handig in eerste instantie. Toen ik de tien tips las viel ineens het kwartje.

Weg met de rommelbakjes

Ik heb inderdaad rommelbakjes. Onder de tafel staat zelfs een rommelbakje; eentje voor Vriendin en eentje voor mij. Rommel is dan een snoertje waarvan je zo snel niet weet waar het bij hoort. (Daar heb ik er heel veel van die niet in dit mandje passen, daar heb ik een hele kastplank voor ingeruimd). Rommel is ook een tijdschrift dat ik nog wil lezen, een aanbiedingsfolder, een batterij die toch niet leeg was, een knoopje, een elastiekje, een tubetje lijm, een pen, een kaartje, een schaartje. Zal ik doorgaan?

In de tien tips staat dat, als je geen rommelmandje hebt, je ook geen rommel verzamelt. Daar zit iets in. Maar denk ik gelijk, zo ken ik er ook nog wel een paar. Als je geen relatie hebt, heb je geen relatieproblemen. Maar stel dat ik geen rommelopruimmogelijkheden meer heb, waar laat ik dan mijn rommel?
Ik kom wel eens in huizen waar het echt helemaal opgeruimd is. Hoe doen mensen dat? Hoe verberg je het feit dat je leeft, dat je kinderen hebt, dat je vrienden hebt?

Hechten

Ik hecht niet echt aan spullen. Dat heeft echter niet voorkomen dat ik er veel heb. Ik vermoed dat als Vriendin mijn mandje in de prullenbak leegt, ik er niets van zal missen. Als zij mijn hele kast zal legen, zal ik weinig missen. Waarom sta ik dan toch in die bewaarmodus? Ik bewaar zelfs dingen waar ik niets om geef. Vaak heeft het te maken met dat ik het zonde vind om iets weg te doen wat in principe helemaal goed is. Dat kan een schrijfblok zijn, een tijdschrift dat ongelezen is of een heel geinig tasje waar een cadeautje in zat.

Mijn tip

Het beste wat je kan doen als je echt wilt ruimen is verhuizen. Een drastische maatregel maar soms zit er niets anders op. Je hebt alles tenminste nog een keer in je handen. Verhuis dan wel naar een kleiner huis natuurlijk want anders verdwijnen hele dozen gewoon onaangeraakt een nieuwe zolder op.

De kans op verhuizen is aanwezig. In de verre toekomst weliswaar maar toch. Ik voel opluchting en paniek. Stel dat iemand zou zeggen, je mag maar tien dingen meenemen. Wat zou ik dan kiezen?

De vraag stellen maakt duidelijk wat ik allang weet. Er zijn maar een paar dingen belangrijk. En die zitten in mijn hart en hoofd. Daar heb ik geen verhuiswagen voor nodig.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden