Op volle toeren ontroert

Wie had ooit kunnen bedenken dat Op volle toeren zou ontroeren? Maar de versie waarmee Ali B vorig jaar is gestart is hartverwarmend. Dit jaar de tweede serie en gisteravond met Margriet Eshuijs en RB Djan. Afhankelijk van jouw leeftijd zal je of de één of de andere kennen. Ken je ze beiden, dan ben je een echte muziekliefhebber.
Margriet Eshuijs, zangeres van ooit een hele bekende popband Lucifer en altijd gekoppeld aan die ene grote hit House for sale. RD Djan is een Iraanse rapper met een woest uiterlijk en dreigende muziek. De opdracht is om van elkaar een lied te bewerken in de eigen stijl. Daar ontstaan juweeltjes uit.

Het nummer Hier ben ik wordt door Margriet Eshuijs zacht en liefdevol gezongen. Prachtig begeleidt door piano, gitaar en trompet. De rapper is diep geraakt. De beurt is aan Ali B en RB Djan. House for sale gerapt door twee gevoelige jongens.

Ali B is bang dat hun versie nooit op kan boxen tegen de kwaliteit van Margriet Eshuijs maar niets is minder waar. Wat je bij hen ziet is waarachtigheid. Rauwe tekst, rauwe stemmen. Levens die al geleefd zijn, nu al.
RB Djan is zo geraakt door de versie van zijn lied dat hij besluit om de muzieknoten op zijn arm te laten tatoeëren. Om het nooit meer te vergeten en om hem te helpen in de strijd tussen goed en kwaad. Zijn goed en kwaad.

De moeite om terug te zien en je ook te laten raken.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden