Onze hond is een ‘Maneki Neko’

Deze ken je vast wel. De Maneki Neko. Maneki Neko is de benaming voor de Japanse gelukskat die je wenkt door zijn voorpoot omhoog te houden of zelfs wenkt met zijn poot. Het is voor veel Japanners een talisman die geluk, geld en rijkdom brengt.

Ami is onze Japanse hond maar iets in haar genen vertelt haar regelmatig dat ze eigenlijk een kat is. Ze likt zichzelf schoon zoals een kat. Neem dan ook de volgende karakteromschrijving: een Shiba is erg overtuigd van zijn eigen kwaliteiten en is onafhankelijk, dan weet je het zeker. Ami is een kathond.

Sinds kort heeft Ami een nieuwe manier om onze aandacht te trekken. Ging ze voorheen nog vlak voor ons neus zitten, haar kop nog net niet tegen ons aan of legde ze dwingend haar voorpootje op onze voeten of op tafel, het kan anders, weet ze. Waarom zou ze dat hele eind lopen en naar ons toekomen?

Wenken

Ami wenkt ons vanaf afstand. In het begin denk je nog: zag ik nu iets bewegen? Je kijkt om je heen en verdiept je weer in je boek. Maar enkele minuten later zie je weer vanuit je ooghoek een minimale beweging. Je kijkt op en ziet de stoïcijnse blik van een Shiba Inu. De arrogantie waarmee ze jou aankijkt is groter dan groot. De blik is anders dan normaal, haar mondhoeken hanger lager. Ze wil ‘iets’. Iets is altijd ‘eten’. Dat is wel handig om te weten.

Als ik haar aankijk doet ze natuurlijk niets. Dus ik pak mijn telefoon, de camera in de aanslag en doe alsof ik haar niet zie. Ze trapt er in, dus minder slim dan ze denkt… Heb je een paar seconden tijd, bekijk dan dit filmpje. Blijf kijken, het is geen foto. Het is Ami. Die ons hypnotiseert.

 

3 reacties

Carla 11 oktober 2019 at 12:19

Owww, ik moest erg lachen 🙂 Wat een leuk filmpje en wat een arrogantie idd!

Reply
Leontine 10 oktober 2019 at 10:49

Onze zoon en schoondochter hebben sinds 1 week ook een Shiba Inu pup. Ben benieuwd hoe die wordt. Het is wel een reu en die zouden iets makkelijker zijn, ietsje minder eigenwijs. Het zijn wel heel leuke honden.

Reply
Lot 10 oktober 2019 at 09:07

Leuk filmpje en mooie hond.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden