Ontwaken of wakker worden

Ik ontwaakte vanmorgen met het getjilp en geflirt van heel veel vogeltjes buiten. Een heerlijk ontwaken omdat er een zomerse dag voor me lag en een vrije dag. Niets heerlijker dan op een vrije dag even naar beneden te gaan om daarna een uur later nog even het bed in te kruipen. Ik dacht aan het mooie woord ‘ontwaken’. Klinkt toch heel anders dan ‘wakker worden’. Ontwaken heeft iets moois in zich: je komt uit iets moois of je ontwaakt in iets moois.

‘Ik ontwaakte in de armen van de meest liefdevolle, sexy vrouw of man’. Klinkt toch heel anders dan: “ik werd wakker en dacht, wie is ‘ie eikel?’

Je kan ook ontwaken uit een prachtige droom maar dan wakker worden in de echte wereld. En laten we eerlijk zijn, die wereld is toch vaak wat minder prachtig.

Ik houd van ontwaken.
Deze hele dag wil ik net niet ontwaken maar doorbrengen in de nevelen van belofte en geluk.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden