Ontstemd door The Voice

Gisteravond was de halve finale van The Voice. Ik houd van het programma. Maar zodra alleen publiek gaat bepalen wie naar huis mag en wie mag blijven, gebeuren er schokkende dingen. Ik dacht altijd dat het bij The Voice om de beste stem ging maar het gaat gewoon om hele andere stemmen. Ontluisterend wat er dan gebeurt.

Er zijn twee toptalenten in deze serie: Jim en Kimberly. Ik ben fan van Haagse Samantha, maar ze hoeft van mij niet te winnen, gewoon omdat ze niet de beste is. Terwijl Kimberly al naar de top geschreeuwd is want zeer talentvol, zeer knap, zeer van alles, haalt Kimberly niet eens de tweede ronde van de halve finale. Ze mag naar huis. Het publiek heeft niet voor haar gekozen. Ik ben verbijsterd en gelukkig ik niet alleen. Anouk haalt uit naar het programma The Voice over het feit dat juryleden niet meer mee mogen stemmen. Anouk:

"Het is een idioot volk, they don't know. Dit is hetzelfde als je mensen het songfestivalliedje laat kiezen. Dat moet 
je aan mensen overlaten die er een beetje verstand van hebben. Ik vind het heel erg."
Stemmen

Ook jurylid Ali B is ontstemd. ‘Mensen moeten niet zeiken, als je wilt dat iemand blijft moet je stemmen, als je niet stemt, moet je gewoon je mond houden’. Klopt. Hij vergeet er bij te vermelden dat een stem bijna 1 euro kost. Dat is gewoon veel geld voor één stem. Als je zou willen dat een aantal mensen blijft, kost het je al snel een tientje. Zakkenvullerij voor RTL 4. Hoeveel stemmen worden er wel niet uitgebracht? Het hele concept van dit programma is gewoon corrupt. Een competitie die nergens meer over gaat. En ik weet heus wel dat ik niet bij de doelgroep hoor van The Voice maar in één keer heb ik er genoeg van.

Volk

Daarom ben ik tegen referenda, zelfgekozen burgemeesters en al die belangrijke dingen waar het volk mag kiezen. Het volk? De dwars(e) doorsnee van onze bevolking? De ontevreden medemens? Elk vakgebied heeft zijn of haar eigen meesters. Daarom kiezen we politici, die ons vertegenwoordigen. Daarom zijn er jury’s waar mensen uit het vak met kennis en kunde een prestatie naar waarde kunnen beoordelen.

Anouk

Wat een verademing dat Anouk gisteravond gewoon haar mond opendoet en een sneer uitdeelt aan het programma dat haar best redelijk betaalt. Zij kwam op voor talent. Een meisje die niet in haar team zit maar gewoon alle kwaliteiten bezit om het heel ver te schoppen. En natuurlijk zal het Kimberly ook zonder The Voice lukken. Maar nu gaat er iemand naar huis met een gevoel van falen dat qua impact groter is dan de euforie van winnen.
Gewoon omdat het niet eerlijk is.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden