Ontspullen

Spullen. Hoeveel spullen hebben we wel niet die we nooit of hooguit eens per jaar gebruiken? Ik denk dat ik een aardige stapel kan maken. We nemen ons voor ons te ontdoen van de onnuttige spullen. Deal.

‘Ik wil een eiersnijder’, zeg ik tegen Vriendin die plotseling op haar strepen gaat staan. ‘Een eiersnijder?’, ze lacht me nog net niet uit. ‘Wat een onzin’, besluit ze.

En welk argument ik ook aanhaal
– mooie plakjes,
– gelijke plakjes
– veel plakjes
– gemak
– klein en handzaam
– goedkoop

Ze blijft er bij. ‘Onzin’.

Mijn moeder had een eiersnijder. Misschien uit zuinigheid geboren want probeer met een mesje maar eens een halfzacht ei netjes in schijfjes te snijden. Dat gaat niet lukken. En er zijn nog genoeg soorten en maten te vinden van het ding dat het ergens toch gerechtvaardigd is te vermoeden dat ‘de eiersnijder’ nog volop verkocht en dus gekocht wordt.

Onderhandelen

Terwijl Vriendin denkt dat ‘eiersnijder’ een gepasseerd station is ben ik serieus bezig argumenten te verzamelen om te onderhandelen. En dan op een moment dat zij er totaal niet op bedacht is. Ik kan natuurlijk iets opgeven om ruimte te geven in een keukenla of kastje. Wat te denken van de keukenmachine die al ruim een jaar ongebruikt ergens? staat te staan. Maar ook de keukenmachine was ooit één van mijn ideeën en deze opofferen betekent toch gezichtsverlies. Ik kan ook grootmoedig de nog nieuwe keukenmesjes in verpakking aanbieden. Of die handige ananassnijder, de Tajine, de broodbakmachine, de chocolade fontein, de mosselpan? De appelpartjesmaker of de slacentrifuge?

Stiekem

Ik kan ook gewoon stiekem een eiersnijder kopen. En het alleen voor mezelf gebruiken. Maar om zoiets nu te doen in een relatie die toch ook gebaseerd is op eerlijkheid… Zet ik dat op het spel voor zo’n ding?

Wie van jullie heeft een eiersnijder? Misschien helpt dat.
Haar of mij.

 

10 reacties

Sandy 17 april 2018 at 07:24

Wel een eiersnijder, past gewoon in de la. En nog altijd super blij ermee. Geen appelpartjessnijder meer (ingeleverd bij de kringloop), broodbakmachine heeft het begeven en er komt geen nieuwe. Ananas eten we nooit vers?

Reply
Eiersnijder: flauwekul of handig? - Huisvlijt 17 april 2018 at 06:40

[…] Benieuwd naar de post op Een regel per dag? Je vindt hem hier! […]

Reply
Berber 15 april 2018 at 16:39

ik heb ook 2 eiersnijders, en ook de andere apparaten (behalve die chocofontein, ff over nadenken)
gebruik ze niet elke dag of elke week, maar wel regelmatig. Vanwege artrose (o.a. in mn handen) vind ik apparaten geweldig, de laatste aanwinst is een pastamaker, een elektrische, kun je verschillende modellen pasta mee maken, ik verheug me er nu al op
Berber

Reply
Nicole Orriëns 10 april 2018 at 08:55

Ik heb er eentje, en ik vind hem geweldig! Ik gebruik hem ook echt heel regelmatig. Met de eiersnijder heb ik snel hele mooie en dunne plakjes. En ze zijn nog goedkoop ook. Ik vind het echt een nuttig apparaat!

Reply
izerina 9 april 2018 at 10:37

Hoe vaak eten jullie eieren,die gesneden moeten worden? En een scherp mes?

Reply
Neeltje 9 april 2018 at 08:30

Ja, ik heb er zelfs twee. Een voor plakjes, een om een ei in zes gelijke schuine delen te snijden. Reuze handig. Staat zo mooi op de salade. Maar ik heb dan ook geen keukenmacine, ananassnijder, broodbakmachine, chocoladefontein, appelpartjesmaker. Een slacentrifuge dan weer wel.

Reply
Neeltje 9 april 2018 at 08:32

?????????

Reply
@nj@ 9 april 2018 at 10:07

Ik ook niet hoor. Had wel ooit een broodbakmachine en een chocoladefontein die de doos nooit is uit geweest.

Reply
Nyree 9 april 2018 at 08:27

Ik hád een eiersnijder. Ik gebruikte hem nooit, omdat ik er eigenlijk toch niet drie keer per week perfecte plakjes ei mee sneed, zoals gedacht toen ik hem kocht. Toen ik er champignons mee wilde snijden sprongen de draadjes. Een champigonsnijder. Dát is pas handig!

Reply
@nj@ 9 april 2018 at 10:06

Dan MOET ik die hebben:-)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden