Ongemakkelijk, die klusjesmannen

We laten onze buitenkant schilderen. Van het huis dan. Daar hebben we echte schilders voor natuurlijk. Het is de buitenboel dus wat zou je daar last van hebben?
Toch, het geeft mij altijd een ongemakkelijk gevoel als er mensen in of rond het huis bezig zijn voor ons. De meneer die de ketel controleert bijvoorbeeld. Ik sta er wat stommig bij en besluit dan toch naar beneden te gaan. Daar drentel ik heen en weer en ga dan weer even kijken of het lukt. Of hij koffie wil. Iets anders?

De schilders moeten in de tuin zijn natuurlijk en in de schuur en lopen van voor naar achter door de woonkamer omdat ons huis een voor- en achterkant heeft. Ik kijk de Tour maar voel me daar niet lekker bij. Ik moet ook wat doen? Willen ze iets drinken? Koffie? Ja, heb ik. Ze sluiten de voordeur en beginnen met het afbranden van de voordeur. Door het raampje van de keuken zie ik hun bedrijvigheid. Ik moet eigenlijk Hond uitlaten maar stel je voor dat ik de voordeur open en zij per ongeluk de staart van Hond afbranden. Dat is geen goed idee. Maar Hond loopt al een tijdje onrustig achter me aan. De sleutel van de achterpoort heb ik al aan de schilder gegeven. Dus ik klop op de voordeur. Of ze nog koffie willen? Iets anders? Ik glip naar buiten.

Ik houd er niet van. Vreemde mensen in mijn huis die dingen doen die ik niet kan maar waar ik wel met mijn neus bovenop ga zitten omdat ik denk dat dat aardig is en meelevend. Waarschijnlijk denkt zo’n kerel ook: “mens, donder op naar beneden en laat mij mijn werk doen.” Gelijk heeft ‘ie.

Maar nog even over die schilders. Ze werken rond etenstijd. Ben ik daar dan verantwoordelijk voor? Ik denk van niet maar ik vrees dat ik nu al op mijn knieën ergens achter een kast mijn maaltijd zal nuttigen. Ik kan toch niet gewoon eten en hen laten werken…

Ik vind het leven maar ingewikkeld.

5 reacties

Peter 11 juli 2012 at 11:13

Heel toevallig,
vandaag wachten wij (Peter en Michel) op de salontafel van de Bijenkorf.
lang op moeten wachten.
maar nu is het wachten ook wel erg lang.
Maar gelukkig is de monteur van de verwarmingsketel al geweest.
maar helaas wel 1 uur later.
hopelijk komt de chauffeur van de Bijenkorf op tijd.

Michel

Reply
HansB 10 juli 2012 at 16:09

Goed voorbeeld doet goed volgen.
Nieuwe verf voordeur, nieuwe lay-out blog.
Mooi!

Vraag aan de schilders of je misschien kan helpen, dan zeggen ze beslist:
” asjeblieft niet “, en kan je je eigen gang gaan.

Reply
dickblogt 10 juli 2012 at 09:07

en vraag gerust of hun radio wat zachter mag!

Reply
irene 10 juli 2012 at 09:05

Herkenbaar. En het erge is.. bij mij komen ze volgende week ook schilderen. Uit logeren gaan is wellicht nog niet zo’n gek idee.

Reply
assyke 10 juli 2012 at 08:19

Heb gelachen toen ik het las,
vorige herfst hadden we een binnenschilder,
ik ben, precies om wat je hier schrijft, uit logeren gegaan, de volle twee weken.

laat het ze lezen en het probleem is opgelost:)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden