Olympisch kampioen okselhaardrager

okselhaar

We worden geboren als meisje of jongen. Dan worden we opgevoed volgens regels die dan gelden. Eén van de regels betreft het dragen van lichaamshaar en geldt speciaal voor meisjes. Haar dat op je lichaam groeit is lelijk, vies en onaantrekkelijk en die negatieve eigenschappen winnen het ruimschoots van het nut dat lichaamshaar in oorsprong zou kunnen hebben. Dus: scheer het weg. Dat doen we massaal. Het is zelfs een mode-itempje geworden en er wordt flink geld gemaakt in de wereld van harsen en figuurzagen.

Ik ben er aan gewend. Als ik een vrouw zie met okselhaar trek ook ik mijn neus op. De indoctrinatie heeft gewerkt maar ik denk dat het tijd is voor de volgende stap. Gisteren won Kōhei Uchimura de zeskamp turnen. Knap. Maar elke keer als ik de afgelopen dagen de jongen voorbij zag komen op televisiebeelden viel alleen maar zijn okselhaar op. Kan hij goed turnen? Geen idee: okselhaar. Is hij aardig? Geen idee. Okselhaar.
In mijn leven zie ik niet dagelijks mannen met behaarde oksels. Maar als ik ze zie in het wild vind ik het meestal ook onaantrekkelijk. En ik weet wel, lichaamshaar is mannelijk. En mannen zonder baardgroei hebben het heus ook niet makkelijk en geen baard, geen okselhaar. Denk ik. (Is dat eigenlijk zo?).

Dus mannen: scheer ze weg. Die haren. Zodat we zien wie er werkelijk onder de draadjes bezwete keratine schuil gaat. Ik ken al mannen die hun benen ontharen gewoon omdat ze het mooier vinden. En ruggen vol kroeshaar is ook lang niet meer het toppunt van mannelijkheid, in tegendeel, we komen dan weer heel dicht uit bij de aapmens. En apen turnen niet. Tenminste, niet voor een medaille.

2 reacties

Margreet 23 augustus 2016 at 14:13

Mooi laten groeien! Tjonge, om je daar nu druk over te maken. Ik ben voor okselhaar bij man en vrouw.

Reply
Remko 11 augustus 2016 at 13:16

Lekker jezelf zijn, precies zoals de mode voorschrijft…

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden