Oh, oh Den Haag… Papa Rutte is trots op je…

Hoe ga ik dit nu uitleggen of moet je maar gewoon kijken? Luister. Rutte wordt geïnterviewd door Jaïr Ferwerda, politiek verslaggever (nu bij Jinek). Dat interview is op vrijdag. Rutte zegt dat hij geen partijen uitsluit maar dat de kans op samenwerken met de PVV nihil is.

Duidelijk. Op zaterdag zegt Rutte bij een heel ander programma dat de kans dat de VVD met de PVV gaat regeren nul is, niet, nee, nooit. Veel steviger en duidelijker, dit laat geen mogelijkheid open.
Jaïr Ferweda wordt opnieuw uitgenodigd voor de koffie om dit recht te breien. Ferweda vraagt hoe het mogelijk is dat in 24 uur een heel ander verhaal naar buiten wordt gebracht. Dan komt het. Rutte zegt (mijn woorden): ‘doordat jij zo’n goede journalist bent en mij niet begreep heb ik nagedacht. Jij zei dat ik ruimte liet voor de PVV dus later dacht ik, dat moet anders. Dit is dus eigenlijk een groot compliment aan jou’.

Wie denkt Rutte nu toch wie er tegenover hem zit? Een kleuter? ‘Papa, heeft eens nagedacht en jij bent zo’n slimme jongen dat jij daarvoor gezorgd hebt. Papa is trots op je’.

Verbijsterd zit ik te kijken naar dit zogenaamde stukje openhartigheid en helderheid. Rutte is waarschijnlijk ter verantwoording geroepen. Er is juist afgesproken om afstand te nemen van de PVV. Geen opening te laten en op die manier de wind uit de zeilen te nemen bij collega-partijen. ‘Maar’, zegt Rutte, ‘dan heb ik een probleem. Gisteravond zeg ik nog tegen Jaïr dat het niet zo is’.

LOS HET OP. Dat doet hij. Wat een wanvertoning.

Kijk hier zelf:

Link naar het fragment

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden