O ja, dromen zijn bedrog.

Vaak als ik midden in de nacht/ochtend wakker word en daarna weer in slaap val, word ik overvallen door de vreemdste dromen. Dromen die levensecht lijken. Laatst zelfs een droom waarbij mijn moeder in mijn armen sterft en ik mijn tweelingzus wil roepen. Ik heb in die droom geen stem, het geluid komt er niet uit. Totdat ik, bevrijd van wat me blokkeert, haar naam keihard uitschreeuw. En dat laatste dan weer echt. We werden er wakker van.

Vanmorgen droomde ik van een complot op mijn werk gericht tegen mij. Iedereen was er bij betrokken en het zat zo slim in elkaar dat het een mooie film zou opleveren. Alles stond in het teken van het complot, de complimenten die ik had gekregen, de koffie die niet lekker was, de baan die me tijdelijk was aangeboden. Uiteindelijk valt het doek voor mij en ben ik echt door iedereen belazerd. En daar zaten mensen bij die ik zou volgen tot de dood.

Ik word wakker met een rot gevoel. Dat blijft een tijdje hangen. Maar wat helpt is om een droom te analyseren. Waar ging het eigenlijk om?

Het complot draaide er om dat ik een tree van mijn salaris kwijtraakt. Een hele tree, ja wel, we hebben het over een paar tientjes.
De droom wordt belachelijk en ridicuul als je beseft dat dat treetje in mijn schaal nooit genoeg kan zijn om een ‘lijdend bedrijf’ ook maar een seconde overeind te houden.

Maar om even het middelpunt van een complot te zijn… je moet er iets voor over hebben.

2 reacties

HansB 11 april 2012 at 17:03

De eerdere droom is een heel droevige en nare droom die je begrijpelijk niet zo maar kwijt bent.
De droom van vannacht is een bedrieglijke droom en een teleurstellende.
Bedrieglijk omdat ik me niet kan indenken dat er tegen jouw een complot gesmeed wordt. En teleurstellend omdat je dus ook geen middelpunt bent.
Maar daar niet over piekeren.
Ik wens je nog veel leuke dromen toe. Je neemt toch wel een wijntje voor je gaat slapen?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden