Nu weet ik hoe bermen ontstaan

De gemeente Den Haag is goed bezig met de groenvoorziening in de stad. Zo goed dat langzaam aan alle stoepen overwoekerd worden door groen van onbekende komaf.

onkruid2onkruid1

Bovenstaande foto is geen foto van een nieuw soort boom maar van een Haagse lantaarnpaal. Nog even en we kunnen als Tarzan van paal tot paal slingeren.

Leuk lijkt me dat. Maar dan wel een keertje: Me Tarzan en you Jane. Ik weet dat onderhoud van de stad een grote kostenpost is maar om zo flink te bezuinigen. En door heel Den Haag is te zien hoe groen het zou kunnen worden. We wonen straks niet meer aan de kust maar in het bos.
Mijn straat heet niet meer Aagje Bekenlaan maar Aagje Bekenberm.

Parkeren doe je aan de berm, daar waar je voorheen nog parkeervlakken zag. En eerlijk gezegd, het toont wel leuker, dat groen in de straat. Waar ik in de tuin elke keer mijn frustratie over onkruid zuchtend inzet om al dat groen los te trekken, het houdt op na mijn voordeur. Of wordt dat nu net wel van de Hagenees verwacht? Dat ‘ie op handen en voeten naar de tramhalte loopt en ondertussen de tegels bevrijd van groenig mos?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden