Nooit meer

Naarmate de jaren verstrijken, en wij dus ook, veranderen er dingen die onomkeerbaar lijken. De natuur houdt huis en niet te zuinig. En hoewel we heel hard blijven schreeuwen dat we er best nog mogen zijn, schreeuwt een stem van binnen: ‘help’.

Zo is het lichamelijk verval. Zo is er het geestelijk verval. We verliezen echt onze wilde haren, we worden trager, zijn eerder moe en er zijn weinig nieuwe ervaringen. En zijn er al nieuwe ervaringen, dan zijn het dikwijls niet de leukste en kondigen ze een periode aan van herhaling.

Nieuwe ervaring

Zo’n ervaring had ik laatst. Meer een bewustwording eigenlijk. Ik kon me namelijk niet meer herinneren dat ik een zak chips onbekommerd openrukte en gewoon ging eten. Ik herinner me wel zo’n zak en een emmer schuldgevoel.
Gewoon een patatje eten? Na het stappen? de shoarmatent in? Nemen we bitterballen? bij de borrel?

Elk chipje vormt plotseling 100 gram vet rond de buik. Je kan gewoon voor de spiegel staan en je ziet jezelf van vorm veranderen. Vroeger kon je me wakker maken voor een moorkop, iets wat trouwens nog nooit iemand heeft gedaan. Nu moet ik zelfs moorkoppen links laten liggen. Meer dan het stukje ananas wat er bovenop ligt, zit er niet in.

Oliebollen

Deze week liepen Vriendin en ik langs een oliebollenkraam. Waar mensen in de rij staan om zakken te vullen. We ruiken lekkere luchten maar ik heb zelfs opgegeven om hardop tegen Vriendin te zeggen: ‘zullen we’. Want Vriendin is sterker dan ik. Ik ken het antwoord. We lopen in stilte voorbij en mijn hoofd hangt treurig naar beneden.

Ik vrees dat het zo gaat blijven. De tijd van graaien en snaaien is voorgoed voorbij.

 

4 reacties

Ageeth Mooij 6 november 2018 at 21:20

Het is wat het is. Wanneer ik een (bewust) ongezonde/calorierijke keuze maak, compenseer ik dat liefst dezelfde dag. Niks mis met jezelf kietelen! EĆ©n versgebakken oliebol is lekkerder dan drie of vier. Gewoon doen hoor! Een belegde boterham minder of een halve gehaktbal en een vitaminepil erbij. Mens durf te leven šŸ˜‰

Reply
Anja Roerade 6 november 2018 at 19:26

Hartstikke goed om te laten staan. Oliebollen horen bij oudejaarsavond, dan mag je lekker los! Verder lekker uit de air fryer.

Reply
Tineke Jacobs 6 november 2018 at 09:03

Het lijkt wel of je mijn gedachten kunt lezen. Van een mager scharminkel in mijn jonge leven ben ik veranderd in een stevig rompje. En dat buikje….dat zat er ineens!
Hier staat ook een oliebollenkraamā˜¹ļø Ik hoop dat we toch tenminste Ć©Ć©n keer ons zakje mogen vullen.

Reply
Nicole Orriƫns 6 november 2018 at 08:44

Best balen inderdaad! Maar het is soms inderdaad een kwestie van keuzes maken. Je kunt het wel opeten, maar dan krijg je een lichaam waar je niet blij van wordt. Ik kies dan toch ook voor laten staan.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden