Nog steeds gestopt met roken

26 januari van dit jaar ben ik gestopt met roken. Het gaat nog steeds goed en dat wil zeggen dat ik nog steeds een niet-roker ben. Wat het makkelijk maakt is dat er niet zo veel mensen zijn die roken. Ik word er niet veel mee geconfronteerd. Op veel plekken en in veel situaties was ik de enige die rookte. Geen collega’s die het mij moeilijk maken, bijna geen familieleden die roken en al helemaal geen vrienden. Toch komen er momenten waar ik tegen op zie. Op terrasjes in de zon, een glaasje rose. Op vakantie in mijn heerlijke Griekenland waar iedereen rookt.

Wat helpt zijn korte gedachten die de ander in zijn waarde laten en mij helpen om mijn keuze vol te houden.
Ik zie sommige familieleden roken en denk: ‘eigenlijk willen ze ook stoppen. Het ziet er natuurlijk gezellig uit en ik stond er ook graag bij maar het liefst willen ze allemaal van die verslaving af.
Of net bij de tramhalte, drie rokende vrouwen, jonger dan ik. En ik denk: ‘Ja, ik heb het ook zo lang gedaan, zo ver zijn jullie nog lang niet’.

Wat stinken rokers. Niet alle rokers hebben die lucht maar bij sommigen komt het uit de porieën en dat is niet lekker. Het erge is dat ik waarschijnlijk ook zo stonk. Wat erg. Hoe ik gewoon naast iedereen ging zitten mij totaal niet bewust van de lucht die er om me heen hing.
Ik hoop het vol te houden want het valt niet tegen. Tegen hen die roken zeg ik, doe het zolang je er echt van geniet. Mij haal je nooit meer in.

3 reacties

Blewbird 27 april 2013 at 22:00

19 juli 1985. Als de dag van gisteren 🙂

Reply
HansB 27 april 2013 at 15:59

Volhouden en vasthouden die korte gedachten en als er een tussenzit van: ”zal ik er ook een ……”, niet naar luisteren.

Er komt een tijd dat je niet meer aan roken denkt. Dat stinkerds gewoon mensen zijn die roken. En de Grieken hebben het zo slecht die willen straks alleen van jou roken.
Als het toch nog eens moeilijk is denk dan:
“Liever een niet roker die af en toe hunkert naar een sigaret dan een roker met de eeuwige wens gestopt te zijn”!

Reply
Virginie 27 april 2013 at 15:25

Het is een raar iets dat roken. Ik heb echt als een ketter gerookt, drie keer in de week probeerde ik te stoppen maar niets hielp. Tien jaar geleden ongeveer ga ik op vakantie, ik stopte en het was van het begin af aan een makkie. Ik begreep er echt helemaal niets van maar ik heb er nooit meer behoefte aan gehad. En dat terwijl er in mijn huis nog flink gerookt wordt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden