Nieuw systeem: appletje eitje

Ik werk vandaag thuis. Achter mijn eigen Apple laptop is dat heerlijk werken. Even inloggen met mijn token en hoppa, ik ben ‘binnen’. Al een tijd is er een update beschikbaar voor het nieuwes systeem van Apple: OS X Yosemite. Ik heb echter geleerd in de afgelopen jaren dat je niet direct op ‘Ja’ moet klikken als de melding verschijnt: wil je installeren. Beter is het om te wachten op alle bugs die natuurlijk komen.

Totdat ik vanmorgen bijna gedachteloos, op ‘Ja’ klik als de vraag mij voor de zoveelste keer gevraagd wordt. Er verschijnt een schermpje, nog twintig minuten gaat het duren. Dat vind ik al lang maar ja. Na vijf minuten, staat nog steeds het schermpje van twintig minuten op mijn scherm en krijg ik het benauwd. Op mijn Ipad google ik naar Yosemite en de angst slaat mij om het hart.

Sommigen waren een weekend kwijt, waren gefrustreerd. Overal de opmerking: vraag je af of het echt nodig is om het nieuwe systeem te installeren…. Een lichte paniek maakt zich van mij meester omdat ik weet hoe het kan gaan. Mijn schermpje geeft nu 19 minuten aan. Er is geen weg terug. Ik besluit die negentien minuten te gebruiken om op mijn ipad de mail te beantwoorden en dompel in bad.

Als ik terugkomt lijkt er wel iets gebeurd te zijn en wonder boven wonder: het werkt. Ik krijg wel vragen of ik dit nog wil of dat nog wil. Nee, ik wil even helemaal niets. Ik ga werken en vanavond zie ik wel weer verder. En wat doet het nieuwe systeeem nu helemaal? GEEN IDEE.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden