Nieuw jaar

Kerstboom weg. Gezellige lampjes die ik nauwelijks nog kan verdragen. Kerstkaarten die de kamer rommelig maken. GEZELLIGHEID kan soms teveel zijn. Dan ben je blij dat je kamer weer in de originele staat is. Dat jij weer in de originele staat bent. Al hoewel? Ik heb nog een dagje om in het gareel te komen.

Met het grijze van januari treedt een periode aan van twee maanden die ik niet goed kan hebben. Nietszeggende maanden. Gelukkig genoeg leuke afspraken in het vooruitzicht want van ‘buiten’ moet je het niet hebben. Herkennen jullie dat? Die saaie maanden na de kerst? Je moet er weer helemaal in komen. In het jaar. Weten wat je gaat doen, plannen maken, ergens naar uitkijken, vakantie boeken misschien, lid worden ergens van, voornemens maken en je daaraan houden.

Twee voornemens. Eén houd ik nog even voor mezelf. De tweede is om absoluut te stoppen met roken. Ik weet wanneer. Snel. En het moet gewoon een keer. Geen gezeik. En wat haal ik me in mijn hoofd om het hier zwart op wit te schrijven. Iedereen die mij er aan zal houden. Ik hoop vooral dat ik mezelf er aan ga houden. Ik laat het weten wanneer het zo ver is.

2013. Wat gaat het worden. In Griekenland? De economische crisis, het werk? Wie houdt zijn baan, wie houdt zijn huis terwijl je er van af wil. Er staat een foto van een lachende? Henk Kamp in de krant. Hij gelooft er in.

Laten we er samen in geloven. In vandaag, morgen. in jou, in mij.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden